Zo zahraničia

Netradičný job! Nevestinec hľadá muža na TESTOVANIE dievčat

Istý nevestinec vzbudil poriadny rozruch. Hľadá "testerov dievčat". Nejde však o to, čo vám napadne ako prvé.

Ilustračný obrázok k článku Netradičný job! Nevestinec hľadá muža na TESTOVANIE dievčat
Zdroj: Unsplash.com

Rakúskom otriasol poriadny škandál. Nevestinec v Štajerskom meste Graz, ktorý sa nachádza na jednej z hlavných dopravných tepien v meste, vyvesil na stene svojej prevádzky veľký plagát.

„Prijímame zamestnancov! Hľadáme testerov dievčat. Hláste sa,“ píše sa na „náborovom“ plagáte.

Padne trestné oznámenie?

Verejnosť a aj radnica neskrývali pohoršenie. "Okrem toho, že tento text je hlboko neľudský a nechutný, musíte vedieť, že reklama na verejné domy je v Štajersku ako taká zakázaná,“ hovorí pre meinbezirk.at Heide Bekhit, referentka pre ženy a rovnosť pohlaví v kancelárii starostky Elke Kahrovej .

Radnica plánuje podať trestné oznámenie. Heide Bekhit tvrdím že použitý výraz „dievča“ na plagáte môže dokonca naznačovať aj pedofíliu.

Ako to vlastne mysleli?

Majiteľ podniku sa však bráni. „Je mi úplne jasné, že slovo "tester dievčat "v prvom momente evokuje, že hľadáme mužov, ktorí budú dámy z našej prevádzky testovať na kvalifikáciu vo svojom odvetví. Tak to ale nie je,“ prezradil s tým, že chceli hlavne upútať pozornosť.

Koho teda vlastne hľadajú? Podľa slov majiteľa to má byť niekto, kto „psychicky pripraví uchádzačky na túto náročnú a pravdepodobne najťažšiu prácu na svete,“ s tým, že „Finančné problémy, chýbajúce vyhliadky alebo útek z cudziny by nemali byť dôvodom na cestu k prostitúcii.“

Okrem radnice a verejnosti plagát pobúril aj ženskú radu mesta Graz. Jej predstaviteľka Anna Majcan hovorí o urážlivom znení reklamy. Aktuálne podľa vlastných slov čakajú na právne posúdenie, či a aké ďalšie kroky by mohli podniknúť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM