Filip Chudý Rôzne

Lekár z Považia pozitívny na koronavírus: Kolegovia z nemocnice v karanténe!

Medzi najnovšími potvrdenými prípadmi na koronavírus je aj slovenský lekár. Zdravotnícki pracovníci sú v karanténe.

Ilustračný obrázok k článku Lekár z Považia pozitívny na koronavírus: Kolegovia z nemocnice v karanténe!
Zdroj: TASR

Medzi novými 14 prípadmi nákazy novým koronavírusom, ktoré oznámilo Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky v piatok 20. marca, sa nachádzal aj prvý prípad z mesta Považská Bystrica.

Ako informovala televízia TA3, prvým pozitívnym Považskobystričanom na koronavírus je lekár, ktorý ordinuje v Nemocnici s poliklinikou Zdravie Púchov. Všetci lekári, ktorí s ním boli v kontakte, sú už v karanténe.

Podľa informácií Dnes24 ide o lekára, ktorý má všeobecnú ambulanciu pre dospelých.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Považskej Bystrici mal tento prípad ohlásený ráno po 9.00 h, pre TA3 to uviedla regionálna hygieničky Renata Beníková. „Hneď boli začaté protiepidemio­logické opatrenia a začali sa riešiť úzke kontakty. Tým bolo oznámené, že musia ísť do povinnej karantény, keďže boli v úzkom kontakte s potvrdeným prípadom,“ vysvetlila pre spravodajskú televíziu.

Tiež prebieha šetrenie ostatných, ktorí s ním prišli do kontaktu. „Keďže medzi najužšie kontakty patria aj zdravotnícki pracovníci, bude im robená laboratórna diagnostika na podozrenie na toto ochorenia,“ dodala pre TA3 Beníková.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM