Peter Simon Kultúra Kultúra

Letecké zábery, ktoré treba vidieť: Pozrite si jubilejný ročník hradných hier zo vzduchu!

Vychutnajte si úchvatné zábery z Krásnohorských hradných hier, ako ste ich ešte predtým nevideli ;)

Ilustračný obrázok k článku Letecké zábery, ktoré treba vidieť: Pozrite si jubilejný ročník hradných hier zo vzduchu!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás nedávno informovali, priamo pod hradom Hrásna Hôrka sa uplynulý víkend, a to presnejšie v sobotu 8. augusta 2015, uskutočnil jubilejný ročník populárnych hradných hier. Aj napriek tropickým horúčavám sa na podujatí žišlo viac ako 5 000 návštevníkov, čo považovali organizátori za doposiaľ rekordnú návštevnosť. Náš portál vám priniesol kopec fotografií, ale aj videoreportáž s vyjadreniami. Nedávno nás oslovil filmár, ktorý nám ponúkol trošku netradičný pohľad na historické súboje a celkovo 10. ročník Krásnohorských hradných hier natočený dronom.

Tvorcom sa tak podarilo z týchto nevšedných záberov skomponovať krátke video, na ktorom zachytili prebeh akcie z pohľadu, ktorý nemáte možnosť vidieť každý deň. „Tým, že sme mali tento rok úplne nové hradisko, mali sme dve arény a zaujímavé usporiadanie tábora, tak sme chceli vidieť, ako to vyzerá aj z hora. Sama som bola prekvapená, keď som videla tie zábery. Sú nádherné, nikdy predtým som také fotky a video z hradných hier ešte nevidela. Dúfam, že sa to páči aj divákom, a každopádne chceme s nimi spolupracovať aj v budúcnosti,“u­viedla pre náš web organizátorka hradných hier Nikoleta Legnárová.

„Na podujatie sme sa chystali aj z dôvodu krás Gemerského regiónu a samozrejme zažiť nevšedný deň priamo pod hradom Krásna Hôrka. Sme radi, že sme divákom a organizátorom Krásnohorských hradných hier urobili radosť našimi fotkami a videom,“ uviedol filmár Vladimír Vetrak.

Pozrite si v našej galérii videozostrih jubilejných hradných hier z netradičného pohľadu :)

Foto, video: Vladimír Vetrak

Krásnohorské hradné hry 2015 - letecké zábery
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM