Krimi

Lipšic o vyšetrovaní vrážd na Zámockej: Vrah bol osamelý vlk, v zozname mal ĎALŠIE mená

V zápisníku Juraja K., ktorý zastrelil dve osoby pred Teplárňou a zbraň namieril aj proti sebe, našli ďalšie mená známych osobností.

Ilustračný obrázok k článku Lipšic o vyšetrovaní vrážd na Zámockej: Vrah bol osamelý vlk, v zozname mal ĎALŠIE mená
26
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , TASR/Jakub Kotian

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic v relácii Na Telo PLUS priblížil, v akom štádiu je vyšetrovanie streľby na Zámockej ulici. Podľa jeho slov vyšetrovatelia zaistili veľké množstvo vecí, vrátane dátových nosičov, listinných dôkazov a analyzovať sa budú aj znalecké posudky z odboru extrémizmu a psychológie.

„Z dôkazov vyplýva, že išlo o osamelého strelca a s nikým nezdieľal svoj zámer,“ ozrejmil Lipšic pre TV Markíza, s tým, že vyšetrovanie podľa jeho slov nepotvrdilo, že by niekto vopred vedel, aký zámer mal Juraj K. v osudný večer.

Prečítajte si tiež

Postup polície

Či nemohla polícia konať rýchlejšie, nechcel komentovať. „Keď chceme, aby polícia mohla konať efektívnejšie, musí mať na to nástroje. Diskusia o nástrojoch sa musí odpolitizovať. Nikto nechce, aby polícia mohla bezbreho odpočúvať, ale v prípade teroristického činu, musí polícia promptne konať,“ povedal Lipšic v relácii.

Ďalšie mená

V zápisníku Juraja K. našli viacero známych mien vrátane premiéra Eduarda Hegera. „Boli to páni Mesežnikov, Bútora, Lengvarský, Gröhling, liberálny rabín židovskej obce. Bolo tam viacero ľudí, ale s výnimkou premiéra Hegera, nemáme žiadne dôkazy, ktoré preukazovali, že Juraj K. sa pohyboval v blízkosti ich obydlia alebo niečo plánoval,“ priblížil špeciálny prokurátor v Na telo PLUS .

Podľa Lipšica sa strelec pohyboval len v okolí bydliska premiéra. Nič údajne nenasvedčuje tomu, že by plánoval útok aj na ostatných ľudí, ktorých spomínal vo svojich poznámkach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Streľba na Zámockej ulici v Bratislave
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM