Zo zahraničia

Maďarsko bičuje 2. vlna koronavírusu: Narastá počet úmrtí, no nielen to

Ani situácia u našich južných susedov nevyzerá ružovo. Svedčia o tom najnovšie vyhlásenie šéfky Úradu štátnej zdravotnej služby.

Ilustračný obrázok k článku Maďarsko bičuje 2. vlna koronavírusu: Narastá počet úmrtí, no nielen to
Zdroj: TASR

Pandémia nového druhu koronavírusu sa v Maďarsku nevyvíja podľa očakávaní, jej druhá vlna neutícha a bilancia šírenia nákazy i úmrtí sa viditeľne zhoršuje, vyhlásila šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová v stredu v Budapešti na tlačovej konf Šéfka ÁNTSZ v tejto súvislosti vyjadrila nádej, že v marci by už mohli v Maďarsku očkovať mladých ľudí bez chronických ochorení.

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 1 279 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 98 zväčša starších chronicky chorých pacientov.

Aktuálne je infikovaných 81 644 osôb. V nemocniciach ošetrujú 3 747 covidových pacientov, z nich je na podporu umelej pľúcnej ventilácie odkázaných 296 ľudí.

Očkovanie proti covidu dostalo dosiaľ 292 627 ľudí, z nich je 113 570 zaočko­vaných aj druhýkrát. Počet ľudí, ktorí sa z choroby covid zotavili, je 285 022. Doterajšou bilanciou pandémie koronavírusu v Maďarsku je 380 013 infiko­vaných a 13 347 obetí na životoch.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM