Ľubomír Hudačko Rôzne

Maratón rokovania si pýta dávky kofeínu: Koľko káv prešovskí poslanci vypijú na zastupiteľstve?

Padne veľa slov, ale aj káv. Počas rokovania na Mestskom zastupiteľstve v Prešove tečie tento obľúbený nápoj prúdom. Koľko káv teda poslanci cez jedno takéto spoločné stretnutie asi vypijú?

Ilustračný obrázok k článku Maratón rokovania si pýta dávky kofeínu: Koľko káv prešovskí poslanci vypijú na zastupiteľstve?
Zdroj: TASR

V Prešove sa rokovanie niekedy natiahne až do večerných hodín, čo si vyžaduje maximálne sústredenie. Tunajší poslanci preto neraz siahajú po obľúbenom kofeínovom moku, ktorý ide na dračku.

Sledovali sme ich a zistili, koľko kávy počas rokovania vypijú. Vedzte preto, že počas jedného rokovania padne dvesto gramová instantná káva, ktorá sa využije aj na 100 šálok kávy. Väčšina zástupcov ľudu si ju dá v rokovacej miestnosti. Ďalší vsadia na priestor pri bufete. Veď aj tam počuť zvuk z rokovacej miestnosti.

„Keď je dlhé rokovanie, čo niekedy trvá aj do večera, dám si aj tri kávy a jeden čierny čaj,“ priznal poslanec René Pucher. Kávu pije čistú, bez cukru. „Aby mi lepšie zabrala. Kávu pijem aj v rokovacej miestnosti, aj mimo nej. Bol by som však rád, keby sme mohli piť kávu kultúrnejšie, teda zo šálok, nie z plastových pohárov. Myslím, že viacerým to z tých pohárov nechutí,“ povedal so smiechom.

Kávou nepohrdne ani poslanec Miroslav Benko. Aj on počas rokovania vypije tri až štyri kávy s cukrom a mliekom. „Škoda, že nám nepodávajú aj tureckú kávu, myslím, že niektorí by to ocenili. Ja pijem prvú počas rokovania okolo desiatej, ďalšiu okolo druhej a poslednú večer,“ povedal. Ako dodal, ku káve si rád dá aj minerálku. Kávičkárka je aj poslankyňa Renáta Fedorčíková. „Kávu mám rada, vypijem tak dve až tri. Beriem si ju do rokovacej miestnosti. Dávam si cukor, aby som mala energiu,“ uviedla a tiež uviedla, že káva je chutnejšia v šálke, ako v plastových pohároch.

Môže vás zaujímať:

Primátorka ukázala najnetradičnejší darček od návštevy: Nechýbala ani zásielka s bielym práškom!

Náčelník prešovských policajtov prezradil najkurióznejšie príhody: Tomu ani nebudete chcieť veriť!

Kuriozita v Prešove, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM