han Recept na dnes

Máte chuť na niečo výdatné, ale držíte diétu? Naša GIGI má pre vás TÚTO polievku!

Ak ste už prejedení klasických polievok či uvažujete nad nejakou netradičnou, skúste túto od našej blogerky! Nebudete banovať a pochutnáte si!

Ilustračný obrázok k článku Máte chuť na niečo výdatné, ale držíte diétu? Naša GIGI má pre vás TÚTO polievku!
Zdroj: Instagram.com/gigivari

Kto by odolal chutnej polievke, ktorá je ešte k tomu nabitá vitamínmi. Jeden z receptov „vytiahla“ aj naša blogerka Gigi alias Stanka Šišková, ktorá pre náš portál pripravuje maškrty od výmyslu sveta. Teraz vsadila na cícer!

Prečo práve cícer?

Priznajme si, nie každý je zástanca strukovín, či priamo cíceru. Lenže, mali by ste vedieť, že je plný vitamínov. „Je plný vitamínov A, B, C, E, K, bielkovín, vlákniny a železa. Obsahuje betakarotén a omega-3 a –6 mastné kyseliny a tiež kyselinu listovú, teda je vhodný pre tehuľky. Pozitívne na ňom je, že varením sa nestrácajú žiadne jeho vitamíny a iné živiny,“ uvádza Gigi.

„Táto cícerová polievka je extra sýta. Ak držíte diétu alebo máte iné zdravotné problémy, tak nebuďte smutní, pretože cícer je vhodný pri mnohých diétach ako je bezlepková, diabetická, bezcholesterová či nízkokalorická,“ tvrdí Stanka.

RECEPT

Čo potrebujeme?

  • dva hrnčeky cíceru, namočeného deň vopred alebo jeden konzervovaný v skle
  • dve mrkvy
  • dve stopky zeleru
  • polovica červenej cibule
  • dva až tri strúčiku cesnaku
  • pasírované paradajky
  • hrnček kolienok
  • liter zeleninového vývaru
  • jeden bobkový list

A ešte postup

Nadrobno nakrájanú cibuľku speníte na kvapke olivového oleja. Ak budete variť polievku z čerstvého cíceru, tak si ho večer predtým dajte namočiť, ráno varte aj hodinu (treba dlhóóó variť, preto uprednostňujem konzervovaný cícer v skle). Následne scedíte a pridáte k cibuľke.

Ak použijete konzervu, tak stačí, ak scedíte cícer a pridáte k cibuľke (toto uprednostňujem ja). Mrkvu a stopkový zeler si pokrájate nadrobno a pridáte k cibuľke spolu s roztlačeným cesnakom. Všetko podlejete vývarom a premiešate.

Pridáte pasírované paradajky a cestoviny (najlepšie mini kolienka). Varíte, kým cícer, zelenina a cestoviny nie sú mäkké!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM