han Recept na dnes

Ste fanúšikom BÁBOVIEK? Z tejto od blogerky GIGI budete mať "nebíčko v papuľke"!

Keď je chuť na sladké, ale s pečením ste si nepotykali, zachráni to bábovka. Tá je hitom mnohých domácností, ale teraz je čas na recept našej blogerky.

Ilustračný obrázok k článku Ste fanúšikom BÁBOVIEK? Z tejto od blogerky GIGI budete mať "nebíčko v papuľke"!
Zdroj: Instagram.com/gigivari

Stanka Šišková alias Gigi, ktorá nám exkluzívne pripravuje recepty, vytiahla skutočnú maškrtu. Bábovku v štýle KOKA.

Prečo práve KOKA?

„Nazvala som ju tak preto, lebo mi chuťou pripomína sušienky koka, ktoré mi zase pripomínajú detstvo. Musím povedať, že je to viac menej zdravá dávka energie a to nielen ku káve, ale aj deťom na desiatu do školy,“ vysvetľuje Gigi.

„A čo je najlepšie? Zvládne ju upiecť každý, aj deti. Keďže moje lenivé "ja“ sa volá hrnčeková pekárka," dodala blogerka, ktorej všetky recepty nájdete TU.

Tu sú ingrediencie

  • hrnček (2,5 dcl) kokosovej múky
  • polovica hrnčeka kakaa (je na vás, aký druh použijete a tiež koľko)
  • hrnček trstinového cukru
  • 1× vanilkový cukor
  • 1× kypriaci prášok
  • dva hrnčeky kokosového mlieka
  • polovica hrnčeka masla
  • polovica hrnčeka oleja (je na vás, aký použijete, najlepšie kokosový)
  • dve vajcia
  • čokoláda (70%)

Aký je postup

Mlieko, olej, maslo a vajíčka zmiešame dokopy mixérom a postupne pridávame suché ingrediencie. Nezľaknite sa, ak po pridaní múky bude hmota takmer okamžite hustá, len prilejte mlieko. Kokosová múka má tendenciu napučať a práve preto stačí len jeden hrnček a doplniť zvyšok kakaom.

Určite pridajte aj nastrúhaný kokos, neoľutujete.

Hmotu vylejeme do formy a polámanú čokoládu na malé kúsočky vtlačíme do cesta všade, kde sa to len dá. Dáme piecť na 185 stupňov a minimálne na 45 minút. Počas pečenia nezabudnite do bábovky pichnúť a zistiť stav.

View this post on Instagram

KOKA BABOVKA Patris medzi milovnikov baboviek? Aj u teba plati, ze ked nevies co piect, zachrani to vzdy babovka? Lebo taka dobra #babovka nikdy nie je zla😂? no a tato “koka” babovka je fakt nebicko v papulke... a co je najlepsie, zvladne ju upiect kazdy (aj deti) kedze moje lenive “ja” sa vola #hrncekovapekarka😂 Ingrediencie: 1x hrncek (2,5dcl) kokosovej muky 1/2x hrnceka kakaa(je na vas aky druh date a kolko) 1x hrncek trstinoveho cukru 1xvanilkovy cukor 1x kypriaci prasok 2x hrncek kokosoveho mlieka 1/2x hrnceka masla (mozes, nemusis) 1/2xhrnceka oleja (je na vas aky pouzijete, najlepsie kokosovy) 2x vajce 1x 70% cokolada Postup: Mlieko, olej, maslo a vajicka spolu mixerom zmiesame a postupne pridavame suche ingrediencie. Nezlaknite sa ak po pridani muky bude hmota takmer okamzite husta, len prilejte mlieko. Kokosova muka ma tendenciu napucnat a prave preto staci len jeden hrncek a doplnit zvysok kakaom. Urcite pridajte aj nastruhany kokos, neolutujete☝️Hmotu vylejeme do formy a cokoladu polamanu na male kusocky vtlacime do cesta vsade kde sa to len da☺️ dame piect na 185 stupnov a min. na 45 min, treba pichnut spajlu pocas pecenia a zistit stav🙂 Nazvala som ju koka preto lebo velmi chutou pripomina susienky koka, ktore mi pripominaju detstvo🙃 A musim povedat, ze je to viac menej zdrava davka energie nielen ku kave, ale aj na desiatu do skoly... #kokos #gigivari #predeti

A post shared by Stanka Šišková “Gigi” (@gigivari) on

View this post on Instagram

✨FUNNY BUNNY ON 1st APRIL✨Ahoooj Apriiil🤪 Na 1. Aprila si treba vraj robit srandu z inych alebo zo seba? 😂 Pravdupovediac dnes v noci a cez den mi do smiechu velmi nebolo, spala som asi 3 hodiny, namiesto krasneho vyletu do Budapeste, na ktory sme sa uz velmi tesili, sme ostali doma s vysokymi teplotami, s ktorymi stale bojujeme...Matiaskovi sa vratila streptokokova angina😔 celkom zaujimava situacia kedze byt mame hore nohami (ved prerabame ak vam to uslo) a nakupene tak akurat na ranajky a cestu do Peste😂ved sme mali o tomto case brazdit ulice centra Buda a uzivat si sajtsiing...Ale opat raz sa potvrdilo to moje “clovek mieni, dieta meni❤️” ale kym Matiasko spinka, tatinko zlaty ho strazi a my sme si so Sofi odskocili do kina (lebo vonku fuka ako blazen) na novu rozpravku Chloe a trpaslici...nasadila som velkonocne uska pre ten velkonocny pocit a aj ze je 1. April a odsoferovala to v nich (chlapci v aute Pizza donaska sa na mne na cervenej dost bavili🤷🏻‍♀️) a cela hepy jak 2 grepy si spravila tuto pamatnu foto 🤪 Krasnu Velkonocnu nedelu #crazymama #prvyapril #velkanoc

A post shared by Stanka Šišková “Gigi” (@gigivari) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM