Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Máte v telefóne tieto apky? WhatsApp VARUJE, môžete prísť o všetky správy aj kontakty!

WhatsApp varuje, že užívateľom, ktorí si stiahli vybrané aplikácie, zruší účty natrvalo. O ktoré apky ide a aký je dôvod?

Ilustračný obrázok k článku Máte v telefóne tieto apky? WhatsApp VARUJE, môžete prísť o všetky správy aj kontakty!
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Obľúbená četovacia aplikácia WhatsApp chce drasticky obmedziť svoje neoficiálne napodobeniny. Tie sa tvária ako originálna aplikácia, no len čerpajú z jej značky. Upravené verzie aplikácie tiež môžu znamenať bezpečnostný problém.

Rizikové aplikácie

Spoločnosť Meta, pod ktroú WhatsApp spadá, sa preto rozhodla pre radikálny krok. Upozornil na to portál mobilizujeme.cz.

Vývojársky tím aplikácie oznámil, že odstráni účty užívateľov, ktorí majú stiahnuté aj upravené verzie aplikácie. To znamená, že keď v telefóne spustíte apku ponúkanú treťou stranou, môžete úplne prísť o svoje konverzácie aj kontakty.

Medzi rizikové aplikácie patria konkrétne WhatsApp Plus a GB WhatsApp.

Najprv vás upozornia

Nestane sa to ale len tak. WhatsApp vás najprv upozorní, že váš účet je dočasne pozastavený. Ak nebudete konať a neoficiálne aplikácie budete naďalej používať, účet vám zrušia natrvalo.

WhatsUpp je populárna aplikácia, ktorá umožňuje odosielať textové aj hlasové správy, uskutočňovať hovory a videohovory a zdieľať obrázky i videá. Aplikácia má po celom svete stovky miliónov používateľov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM