han Politika

Matovič je späť! Po takmer dvojtýždňovej odmlke hlási: Nebojte sa, dobre bude!

V čase, keď predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) v obavách z chaosu prerušil rokovanie parlamentu, sa Igor Matovič (OĽANO) vrátil na Facebook.

Ilustračný obrázok k článku Matovič je späť! Po takmer dvojtýždňovej odmlke hlási: Nebojte sa, dobre bude!
Zdroj: Facebook.com/igor.matovic.7

Už niekoľko dní riešia koaličné strany krízu a hrozí rozpad vlády. Po demisii ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) a nečakanej demisii ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) sa rozbehol kolotoč rokovaní. Vyzerá to ale tak, že sa situácia ešte zhoršila.

Reakcia Kollára

Predseda parlamentu Boris Kollár sa rozhodol prerušiť parlamentnú schôdzu, a vysvetlil aj prečo: „Aby som cirkus z vlády nepresunul do parlamentu. V tomto prípade je chyba na našej strane, musíme tu veľmi rýchlo upratať alebo sa slušne rozísť.“

Pokračovať by mala o týždeň v utorok, teda 30. marca. Budúci týždeň by podľa jeho slov mali postupovať v zmysle schváleného programu.

Ďalšia demisia

V tom istom čase sa líder strany SaS Richard Sulík stretol s prezidentkou. Dôvodom bola jeho demisia na post ministra hospodárstva. Prezidentka Zuzana Čaputová ju prijala, no očividne nebude posledná v najbližších dňoch. Kvôli vládnej kríze si v prezidentskom paláci budú s veľkou pravdepodobnosťou podávať kľučky ďalší ministri.

Návrat k statusom

Ako sa k vládnej kríze stavia premiér Igor Matovič, ktorého „hlavu“ žiadajú jeho koaliční partneri? Zdá sa, že sa vrátil k písaniu statusov na Facebooku. Práve tými sa zapísal do histórie slovenskej politiky, pretože ich počas ročného pôsobenia vo funkcii premiéra bol schopný dať aj niekoľko za deň. Premiér sa po kritike 9. marca „zasekol“ a dal si pauzu. To sa však zmenilo pri príležitosti ročného výročia jeho vlády. V nedeľu sa prihovoril na Facebooku opäť a dnes ráno pridal ďalší, ale tentoraz krátky status.

„Nebojte sa, dobre bude. A hlavne buďte opatrní, aby sme sa tej hnusoby, čím skôr zbavili. Zostaňte zdraví,“ napísal Igor Matovič na svojom profile.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aj toto vás môže zaujať:

Nebojte sa, dobre bude ... a hlavne buďte opatrní, aby sme sa tej hnusoby, čím skôr zbavili. Zostaňte zdraví❤️

Posted by Igor Matovic on Tuesday, March 23, 2021

ĎAKUJEM VÁM Presne pred rokom som prevzal vedenie vlády s odhodlaním urobiť zo Slovenska krajinu, kde budeme radi žiť....

Posted by Igor Matovic on Sunday, March 21, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM