Politika

Matovič opäť provokoval PLAGÁTOM: Lepšie byť MAFIÁN ako plagiátor, vyhlásil Fico

Fico na margo Matovičovho plagátika povedal, že nabudúce si donesú stometrové plátno a budú si maľovať.

Ilustračný obrázok k článku Matovič opäť provokoval PLAGÁTOM: Lepšie byť MAFIÁN ako plagiátor, vyhlásil Fico
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Minister financií a líder OĽANO Igor Matovič ukázal šéfovi opozičného Smeru-SD Robertovi Ficovi v rokovacej sále Národnej rady (NR) SR plagát, na ktorom bolo ručne napísané „vrah na rohu ulice o morálce káže“. Pracoval na ňom asi desať minút.

Fico mal práve úvodnú reč k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) reagoval, že Matovič rokovací poriadok NR SR neporušil, pretože si plagát vyrobil priamo v pléne a nepriniesol ho so sebou.

„Lepšie byť mafián“

„Kolegovia, upokojte sa. Prečítajte si rokovací poriadok, máme tam jasne napísané, že nesmieme vnášať pomôcky. Pán minister nič nevniesol, on to vyrobil tu a preto neporušil rokovací poriadok,“ vysvetlil Kollár Matovičovo konanie.

„Čo čakáte od plagiátorov, jeden aj druhý nemajú ani vzdelanie, ani nič,“ reagoval Fico, na čo mu kolegovia v rokovacej sále zatlieskali. Kollárova reakcia na seba nenechala dlho čakať: „Čo čakáme od mafiánov, že pán Fico?“, na čo sa v sále ozval ďalší potlesk.

„Ďakujem pekne. Lepšie byť mafián ako plagiátor, ale to už je druhá vec,“ šokoval Fico.

Podľa Fica je trápne vykladať rokovací poriadok tak, že vizuálne pomôcky sa nemôžu vniesť, ale vyrobiť v pléne sa môžu. Povedal, že nabudúce si sem donesú stometrové plátno a budú si maľovať. „Určite budeme meniť tento rokovací poriadok, verte tomu,“ povedal Kollár.

Rokovací poriadok NR SR hovorí, že do rokovacej sály je zakázané vnášať transparenty, plagáty, letáky alebo iné obdobné vizuálne zobrazenia či zbrane.

Zostrih videa zo slovnej prestrelky poslancov si môžete pozrieť TU.

Prečítajte si aj

Schôdza NR SR na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra SR Romanovi Mikulcovi
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM