han Správy Politika

Matovič oprášil spomienky: Sulík už jednu vládu povalil! Opäť dláždi cestu mafii?

Medzi premiérom a jeho "kamarátom" ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom to opäť iskrí. Až tak, že si posielajú štipľavé odkazy cez sociálne siete a tlačovky.

Ilustračný obrázok k článku Matovič oprášil spomienky: Sulík už jednu vládu povalil! Opäť dláždi cestu mafii?
Zdroj: TASR/Martin Baumann , TASR/Jakub Kotian

Od nástupu Igora Matoviča (OĽANO) na stoličku premiéra našej krajiny už ubehlo desať mesiacov. Za ten čas bojuje hlavne s pandémiou koronavírusu, no v posledných týždňoch zrejme začal aj tak trochu boj s koaličnými partnermi.

Pomstychtivý Matovič

Náznaky, že sa to medzi kamarátmi (ako si verejne hovorili) vyhrocuje, prišli už včera. Premiér Matovič v stredu na tlačovke povedal, že Sulíka toleruje vo vláde len preto, že Slovensko je v kríze a nechce destabilizovať situáciu na Slovensku. Ministra hospodárstva Richarda Sulíka kritizoval v súvislosti s nákupom antigénových testov, ku ktorému jeho rezort zaviazala vláda.

„Viete, ako to dopadlo, stále sa vyhovára,“ uviedol premiér včera a tým to neskončilo. Srdce si na sociálnej sieti vylial po tom, čo ho Sulík v rozhovore nazval pomstychtivým.

Odkaz na Facebooku

Ako je u neho zvykom, aj teraz sa prezentoval na sociálnej sieti príspevkom, ktorý adresoval Sulíkovi (SaS). A ako stojí v jeho statuse, nešetril ho.

„Toto tu už raz bolo. Desať rokov dozadu takto vytrvalo mesiace búšil do Ivety Radičovej, kým jej ľuďmi vytúženú vládu nezničil a vydláždil tak cestu k návratu mafie k 8-ročnej vláde. Teraz to robí opäť. Zrejme s úplne rovnakým cieľom,“ uviedol Matovič na Facebooku.

„Nenávisť, ktorú v ľuďoch burcuje voči mne, koaličným partnerom, hlavnému hygienikovi, pandemickej komisii, krízovému štábu… Dramatickým spôsobom znižuje ochotu ľudí dodržiavať opatrenia… A dopady vidíme dennodenne v rekordných štatistikách chorých a mŕtvych. A nakoniec popri chorých a mŕtvych na tento jeho ťažký populizmus doplácajú práve tie deti zo zatvorených škôl, reštaurácií a obchodov,“ píše líder strany OĽANO.

Matovič si na záver príspevku neodpustil aj štipľavú poznámku. „Človek, ktorý v tejto dramatickej situácii dokáže dať na zasadnutí vlády otázku: “Na čo tú krivku pozitívnych máme znižovať, keď aj tak potom narastie?” Je najväčším ohrozením životov a zdravia ľudí. A mne je to strašne ľúto,“ uzavrel.

Z každej strany

Na premiéra sa to ale valí z každej strany. Po tom, čo predseda vlády priznal prehru v otázke presadenia plošného testovania ako alternatívy lockdownu, naznačil, že vinnou je aj prezidentka.

Uviedol to v súvislosti s odlišnými postojmi s prezidentkou i prístupom k nákupu antigénových testov zo strany ministerstva hospodárstva, ktorému šéfuje Sulík.

Prezidentka Zuzana Čaputová vníma stredajšie výroky premiéra ako snahu prehodiť zodpovednosť za svoje rozhodnutia na niekoho iného.

Ostro sa do súčasného predsedu vlády pustil aj jeho predchodca Peter Pellegrini (Hlas-SD). Opätovne vyzval Matoviča, aby odovzdal riadenie krajiny niekomu inému.

„Je to alibista, amatér a neschopný človek, u ktorého máme pochybnosti, či je aj mentálne pripravený, aby túto situáciu zvládal,“ uviedol do štvrtok Pellegrini.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

RAZ TO UŽ DOKÁZAL Toto tu už raz bolo. 10 rokov dozadu takto vytrvalo mesiace búšil do Ivety Radičovej, kým jej ľuďmi...

Posted by Igor Matovic on Thursday, December 10, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM