han Politika

Matovič si to deň po narodeninách namieril do USA! Podarí sa mu OHÚRIŤ Američanov?

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) odletel do amerického Pittsburghu, kde bude rokovať s vedením oceliarskeho koncernu U. S. Steel o budúcnosti železiarní.

Ilustračný obrázok k článku Matovič si to deň po narodeninách namieril do USA! Podarí sa mu OHÚRIŤ Američanov?
Zdroj: Facebook.com/igor.matovic.7

Rokovania sa dotknú prechodu na nízkouhlíkovú ekonomiku, zníženia emisií skleníkových plynov v priemysle, ale aj Plánu obnovy a odolnosti SR, informoval tlačový odbor Ministerstva financií (MF) SR.

Minister financií odletel do USA na pozvanie spoločnosti U. S. Steel, adresované predsedovi vlády SR a ministrovi financií SR. Rokovanie nadväzuje na predchádzajúce stretnutia s vedením spoločnosti U. S. Steel.

Igor a jeho výprava

Americký závod patrí medzi kľúčových zamestnávateľov na východnom Slovensku. Matovič, štátny tajomník ministerstva financií Marcel Klimek, generálna riaditeľka sekcie plánu obnovy MF SR Lívia Vašáková a zástupca Útvaru hodnoty za peniaze Juraj Mach sa stretnú s hlavnými predstaviteľmi spoločnosti U. S. Steel a tiež s výkonným riaditeľom Davidom Burrittom.

„Dnes a zajtra rokuje náš tím s vedením U.S. Steel. Verím, že o skvelej budúcnosti ich závodu na východnom Slovensku. Po rokovaniach s nimi, ktoré som viedol ako premiér, dnes ich budem za slovenskú stranu viesť ako minister financií, pod ktorého spadá Plán obnovy,“ píše Matoviťč na Facebooku.

Udalosti na Slovensku

Má cieľ

S čím bude minister spokojný? „Cieľom urobiť z U. S. Steel Košice okrem ekonomického lídra aj ekologického lídra Východu,“ vytasil Matovič svoje tromfy.

Z dôvodu znižovania emisií musia aj slovenské fabriky, ktoré patria medzi najväčších znečisťovateľov, investovať do nových výrobných technológií. Na dekarbonizáciu je možné využiť viaceré európske finančné zdroje. Nedávno vládou schválený slovenský plán obnovy počíta pri dekarbonizácii priemyslu so sumou takmer 363 miliónov eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Dnes a zajtra rokuje náš tím z ministerstva financií v Pittsburgu s vedenín US steel corporation ... verím, že o skvelej...

Posted by Igor Matovic on Wednesday, May 12, 2021
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM