Aktualizované Jakub Forgács Zo Slovenska

Matovič so šokujúcim zistením o koronavíruse: Sme na tom ZLE, tu sú predbežné výsledky!

Slovenský premiér neprestáva prekvapovať. Na sociálnej sieti zverejnil závažné zistenia o britskej mutácii koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Matovič so šokujúcim zistením o koronavíruse: Sme na tom ZLE, tu sú predbežné výsledky!
Zdroj: TASR/AP

Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) vo štvrtok večer zverejnil na svojej facebookovej stránke status so šokujúcim zistením. „Dohodol som projekt, počas ktorého sa dnes pretestujú všetky pozitívne vzorky zo stredy zo všetkých laboratórií (cca dvetisíc z celého Slovenska) na britskú mutáciu,“ píše premiér.

Nepríjemné zistenie

„Predbežné výsledky hovoria o mimoriadne vysokom podiele, cca 60 %. Presné výsledky oznámime zajtra,“ pokračoval.

„Buďte, prosím, mimoriadne opatrní. Ide o výrazne agresívnejšiu a smrtnejšiu mutáciu v porovnaní s pôvodnou,“ dodal Matovič.

Rozhodnutie na iných

Premiér už vo štvrtkovej diskusii na Rádiu Expres uviedol, že by školy a škôlky v tejto pandemickej situácii neotváral. Na rokovaní o tejto téme sa nezúčastňoval a ani to vraj neplánuje.

„Chcem, aby to bolo rozhodnutie SaS a Za ľudí, ktorí chcú viac uvoľňovať. Chcem, aby populistické strany, ktoré chcú viac otvárať v čase, keď pribúda britská mutácia, sa pod to podpísali,“ povedal Matovič, na ktorého slová zareagovala aj šéfka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová. Tá nerozumie takémuto postupu predsedu vlády.

Vyčíňa v Bratislave

Silná prítomnosť britskej mutácie nového koronavírusu bola okrem iného potvrdená aj priamo v Bratislave, na čo upozornilo hlavné mesto. To dalo po víkendovom testovaní ľudí na ochorenie COVID-19 preveriť všetky pozitívne vzorky z odberných miest zriadených magistrátom.

Ako informovala hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová, britská mutácia bola zistená až u 85 % tých, ktorí sa prišli pretestovať PCR testami a boli pozitívni.

Foto: ilustračné

BRITSKÁ MUTÁCIA 60% !!! Dohodol som projekt, počas ktorého sa dnes pretestujú všetky pozitívne vzorky zo stredy zo...

Posted by Igor Matovic on Thursday, February 4, 2021

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM