Politika

Matovič vracia úder Cigánikovej: Je to "penťáčka", lobistka a podrázačka nôh

Podľa slov premiéra sa koaličná poslankyňa správa nelojálne a podráža ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu (OĽANO) nohy.

Ilustračný obrázok k článku Matovič vracia úder Cigánikovej: Je to "penťáčka", lobistka a podrázačka nôh
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Predsedníčka Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS) je ťažkou lobistkou finančnej skupiny Penta a vo svojej funkcii je „doslova trpená“. V stredu to povedal premiér Igor Matovič (OĽANO).

Hovorí, že každé jedno vyjadrenie poslankyne je v prospech Penty, jej šéfa Jaroslava Haščáka a súkromných zdravotných poisťovní. Predseda vlády opakovane povedal, že Bittó Cigánikovú nepovažuje za koaličnú poslankyňu.

Podľa jeho slov sa správa nelojálne a podráža ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu (OĽANO) nohy. Systém obhajuje, udržiava ho, lebo to vyhovuje Jaroslavovi Haščákovi.

„Mrzí ma, že máme takúto koaličnú poslankyňu,“ uviedol s tým, že by bol rád, keby každý koaličný poslanec hájil verejný záujem. Matovič hovoril, že sa o téme dofinancovania hovorili na koaličnej rade ešte 5. októbra.

Bittó Cigániková, ktorá v stredu kritizovala dofinancovanie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne, na sociálnej sieti vzápätí reagovala, že Matoviča považuje za premiéra, aj keď sa tak niekedy nespráva.

O sporoch medzi SaS a OĽaNO sa viac dočítate TU:

💚🙏 Stačí tak málo, nesúhlasiť s premiérom ... https://jankaciganikova.blog.sme.sk/c/548254/olano-odmieta-platit-za-zdravotnu-starostlivost-poistencov-statu-v-sukromnych-poistovniach.html

Posted by Janka Bittó Cigániková - Fungujúce zdravotníctvo on Wednesday, November 11, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM