Aktualizované han Správy Zo Slovenska

Matovič zháňa vakcíny a dostal ponuku z Nemecka: Budú sa naši pacienti liečiť TAM?

Hľadáme vakcíny! Priznal to premiér Igor Matovič na sociálnej sieti a priznal aj ďalšie nové informácie.

Ilustračný obrázok k článku Matovič zháňa vakcíny a dostal ponuku z Nemecka: Budú sa naši pacienti liečiť TAM?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„Minulý týždeň som strávil aj v komunikácii s predsedníčkou Európskej komisie, Uršulou von der Leyen. Kvôli vakcínam. Na základe toho spustila Komisia tzv. SOS mechanizmus k zapožičaniu vakcín na preklenutie obdobia s veľmi nízkymi dodávkami,“ uviedol Matovič na svojom facebookovom profile.

Ďalšie správy

„Odvtedy komunikujeme s členskými krajinami na viacerých úrovniach, vrátane lídrov. K vakcínam ale aj inej pomoci. Od kancelárky som včera dostal ponuku na prevoz pacientov do Nemecka, ktorú riešime. Pomohlo tak za posledný rok už mnohým krajinám EÚ. Dnes poobede ma čaká aj videosamit lídrov. Budeme opäť riešiť vývoj pandémie aj vakcíny, aby bol 2. kvartál v ich dodávkach čo najviac bezproblémový,“ doplnil líder OĽANO.

Vo štvrtok poobede sa premiér zúčastní aj videosamitu lídrov Únie. Riešiť by podľa Matoviča mali vývoj pandémie a vakcíny, aby bol druhý kvartál v ich dodávkach bezproblémový.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Minulý týždeň som strávil aj v komunikácii s predsedníčkou Európskej komisie, Uršulou von der Leyen. Kvôli vakcínám. Na...

Posted by Igor Matovic on Thursday, February 25, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM