Zo Slovenska

Matoviča zasiahla smrť Valentovej: Stretávali sme sa v bistre, z TOHTO príbehu som stratil reč

Smrť skvelej herečky Soni Valentovej sa dotkla aj Igora Matoviča. Bývalý premiér sa podelil o dojímavú spomienku.

Ilustračný obrázok k článku Matoviča zasiahla smrť Valentovej: Stretávali sme sa v bistre, z TOHTO príbehu som stratil reč
5
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V sobotu 10. decembra sa slovenská umelecká scéna ponorila do smútku. Vo veku 76 rokov zomrela obľúbená herečka Soňa Valentová.

Stretnutia v malom bistre

Smutná správa zasiahla osobnosti kultúrneho a aj politického života. Medzi nimi aj Igora Matoviča, ktorý na zosnulú herečku spomína na sociálnej sieti.

„Cca 7–8–9 rokov dozadu sme sa so Soňou Valentovou dosť často stretali v maličkom podniku na Zámockej. Myslím, že sa volal Polievočka, ale možno trošku inak, už si nepamätám presne. Mladý párik nadšencov sa rozhodol splniť si sen a začali na ulici pod parlamentom variť polievky od výmyslu sveta,“ napísal Igor Matovič.

Podľa bývalého premiéra bola návšteva bistra zážitkom nielen kulinárskym.

Prečítajte si tiež

Príbeh, po ktorom onemel

„Poctivá práca ich však uživiť nedokázala, mali sa presunúť niekam do mesta na rušnejšie miesto a dúfam, že sa im darí. Atmosféru a dobrú polievku na obed si v Polievočke obľúbila aj pani Soňa. Viackrát sme spolu sedeli pri stolíku a niektoré príbehy, ktoré rozprávala, si dodnes pamätám,“ pokračuje Matovič.

Za najsilnejší považuje príbeh o jej dvoch sestrách, ktoré zahynuli v koncentračnom tábore v Osvienčime.

„Osobné svedectvo o nenávisti, ktorá vraždila deti. Pri rozprávaní o krutom osude rodiny z nej však nebola cítiť nenávisť, ale akési vyrovnanie a odpustenie. Vtedy rozprávanie ukončila tým, že nakoniec tuším synovi arizátora po reštitúcii darovali polku domu… A ja som stratil schopnosť sa pýtať viac. Odpočívajte v pokoji,“ zakončil výraznú spomienku na nebohú umelkyňu Igor Matovič.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Soňa Valentová
5
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM