Rastislav Búgel Zo Slovenska

McDonald’s plánuje EKOLOGICKÚ novinku: Na Slovensku ju chce zaviesť ešte tento rok

Obľúbená sieť rýchleho občerstvenia chystá ekonovinku. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku McDonald’s plánuje EKOLOGICKÚ novinku: Na Slovensku ju chce zaviesť ešte tento rok
Zdroj: Pexels.com

McDonald’s nedávno pristúpil k výraznej ekologickej novinke. Sieť rýchleho občerstvenia totiž odstránila plastové viečka pri nápojoch podávaných v reštauráciách.

Ochrana prírody

Cieľ je jasný. Do roku 2025 chcú nahradiť všetky plastové obaly za obnoviteľné, recyklované alebo certifikované materiály.

Spoločnosť v boji za ochranu prírody zájde ešte ďalej. Podľa portálu tvnoviny.sk už čoskoro zavedie ešte jednu novinku, ktorá sa dotkne všetkých jej pobočiek a zákazníkov.

Užitočná novinka

„V reštauráciách budeme zavádzať nový triediaci systém a nové triediace stanice určené triedenie zákazníkmi. Zamestnanci totiž teraz odpad triedia z triediacich vozíkov po zákazníkoch v špeciálnych triediacich miestnostiach. Sľubujeme si od toho, že sa zvýši mieria triedenia a následne recyklácie," uviedla generálna riaditeľka spoločnosti pre Česko, Slovensko a Ukrajinu Yuliya Badritdinova.

Zmeny plánujú ešte v tomto roku. „Samozrejme, najskôr prebehne pilot, aby sme to následne mohli implementovať do všetkých reštaurácií,“ dodala.

Rozširovanie do menších miest

Okrem ekonoviniek McDonald’s nedávno prezradil, že plánuje rozširovanie svojej slovenskej siete. Chce sa dostať aj do menších miest a v pláne je otváranie 3 až 5 pobočiek každý rok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM