Aktualizované Zo Slovenska

MHD stojí: Protestujúci farmári zablokovali Zochovu, výjazd z Mosta SNP aj Štúrovu

Farmári blokujú Zochovu, kde vytvorili živú reťaz, kvôli ktorej stojí doprava aj MHD. Ľudia museli z autobusov vystúpiť.

Ilustračný obrázok k článku MHD stojí: Protestujúci farmári zablokovali Zochovu, výjazd z Mosta SNP aj Štúrovu
21
Galéria
Zdroj: Revízori aktuálne BA Facebook

Protestujúci farmári zablokovali viacero frekventovaných ulíc v centre mesta. Blokáda je reakciou na prístup vlády k ich požiadavkám.

Zablokované cesty

Farmári blokujú Zochovu, kde vytvorili živú reťaz, kvôli ktorej stojí doprava aj MHD. Zablokovali aj Staromestskú v oboch smeroch. Na Štúrovej je na priechode pre chodcov odstavený traktor, ktorý bráni prechodu električiek.

„Protest farmárov v Bratislave až do tohto momentu prebiehal podľa dohôd s protestujúcimi. Mesto Bratislava, polícia, mestská polícia aj mimovládne organizácie urobili všetko preto, aby protest neochromil mesto a aby farmári mali dostatok priestoru a príležitostí oboznámiť so svojim požiadavkami politikov aj verejnosť. Rovnako ústretovo sa k nášmu mestu správali aj farmári. Rozumiem preto ich hnevu z výsledku dnešných rokovaní s ministerkami a ministrami, aj z niektorých výrokov na ich adresu. Od tohto momentu už mesto nemá možnosti priebeh a formu protestu ovplyvniť. Momentálne odporúčame vyhnúť sa centru mesta a prechodu Mostom SNP,“ vyjadril sa k situácii primátor Bratislavy Matúš Vallo.

​Farmári cestu na Zochovej uvoľnili pre mestskú a individuálnu dopravu a ospravedlnili sa za hodinovú blokádu a odišli na Tyršovo nábrežie, kam Bratislavčanov pozvali na grilovačku.

Správu budeme aktualizovať.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku a Instagrame.

Farmári blokujú dopravu
21
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM