Monika Gécziová Regióny

Mimoriadne talentovaná Bardejovčanka Elena: Na jej obrazy sa nebudete vedieť vynadívať

Rodená Bardejovčanka Elena má talent od Boha. Nič iné sa pri pohľade na jej obrazy nedá povedať. A hoci by sa mohla maľovaním živiť, pre ňu je to len forma relaxu.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne talentovaná Bardejovčanka Elena: Na jej obrazy sa nebudete vedieť vynadívať
23
Galéria
Foto: Elena Jasenovcová

Elena Jasenovcová sa narodila v Bardejove. Nikdy, podľa vlastných slov, maľbu neštudovala, ani neabsolvovala žiadny maliarsky kurz. Maľovať začala úplne náhodne. „Bolo to pred siedmimi rokmi počas materskej dovolenky. Predtým ma s maľovaním nič nespájalo. Bolo to náhodné a dodnes je to moja forma relaxu,“ vysvetlila talentovaná amatérska maliarka.

V portfóliu jej obrazov by ste našli krajinky, zátišia, portréty, mestá a dediny, či náboženské motívy. Najčastejšie sa však na jej dielach objavujú zvieratá, ktoré najradšej maľuje v ich prirodzenom prostredí. „Vyhovuje mi maľba akrylom a to mne vlastnou technikou,“ prezradila Elena a dodala, že v jej zbierke sa nachádza už viac ako stovka obrazov rozličných formátov.

„Každý začatý obraz som doteraz vždy dokončila. Každý jeden si vyžaduje určitý čas a práca na jednom mi trvá i niekoľko dní,“ povedala umelkyňa s tým, že vždy maľuje až do bodu, kým je s obrazom spokojná a vie, že je hotový.

Maľovaniu obrazov sa Elena venuje len ako koníčku popri vedeniu domácností a väčšina z nich skončila ako dar pre rodinu či známych. Svoje diela tiež prezentovala na bardejovskom Výtvarnom salóne pre ľudových maliarov a jej tvorbu možno nájsť aj na rôznych facebookových stránkach venujúcich sa umeniu, či poľovníctvu.

Pozrite si Elenine obrazy v priloženej fotogalérii!

OBRAZOM: Elenine obrazy sú hotovým umeleckým dielom
23
Galéria
Foto: Elena Jasenovcová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM