MI Zo Slovenska

Minister Krajčí je opäť v karanténe. Tentokrát sa ale necíti dobre…

Šéf rezortu zdravotníctva zostane minimálne päť dní v domácej izolácii. Opäť sa dostal do kontaktu s človekom, ktorý bol pozitívne testovaný na Covid-19.

Ilustračný obrázok k článku Minister Krajčí je opäť v karanténe. Tentokrát sa ale necíti dobre…
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Na takéto situácie si zjavne budeme musieť zvyknúť. Čoraz viac ľudí, vrátane vrcholných predstaviteľov štátu, prichádza nechtiac do kontaktu s infikovanými osobami s koronavírusom. Minister zdravotníctva si domácu izoláciu vyskúša v krátkom čase už druhý krát.

Necíti sa dobre

Marek Krajčí zverejnil informáciu o svojej dobrovoľnej karanténe na Facebooku hneď vo štvrtok ráno.

„Dostal som informáciu, že som bol na pracovnom stretnutí v kontakte s pozitívnym na COVID-19. Musím zostať v izolácii a na piaty deň sa nechať otestovať,“ uvádza minister zdravotníctva.

Zároveň pridáva aj poznámku, ktorá by mohla naznačovať, že si nie je celkom istý svojím zdravotným stavom: „A, žiaľ, necítim sa ani úplne zdravo, posledné dni boli veľmi náročné, veľa stresu a málo spánku…“

Rúška majú zmysel

Marek Krajčí už musel stráviť pár dní v dobrovoľnej izolácii začiatkom septembra, keď sa dostal do kontaktu s pozitívne testovaným zamestnancom ministerstva zdravotníctva v prostredí epidemiologického konzília. Napokon to dobre dopadlo a minister zdravotníctva mal negatívny test.

Pri tej príležitosti však zdôraznil, že ďakovať môžu najmä zodpovednému noseniu rúšok, ktoré mali nasadené všetci ľudia v miestnosti počas rokovania, na ktorom sa zúčastnil aj infikovaný človek.

„Rúška majú veľký zmysel. Dôležité je aj dostatočne vetrať miestnosť a dodržiavať hygienu rúk,“ dodal M. Krajčí tesne potom, ako mu začiatkom septembra vyšiel negatívny test.

Dostal som informáciu, že som bol na pracovnom stretnutí v kontakte s pozitívnym na COVID-19. Musím zostať v izolácii a...

Posted by Marek Krajčí on Wednesday, September 23, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM