han Zo Slovenska

Minister Lengvarský v tom má jasno: Verí, že zdravotníci si teraz budú čerpať dovolenky!

Slovenských zdravotníkov po období pandémie treba nechať si „vydýchnuť“. V stredu to po rokovaní vlády povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Ilustračný obrázok k článku Minister Lengvarský v tom má jasno: Verí, že zdravotníci si teraz budú čerpať dovolenky!
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Predpokladá, že počas júna porastú výkony štandardnej medicíny veľmi rýchlo. Nemocnice zameškané operácie podľa šéfa rezortu doháňajú, biela medicína sa rozbieha stále viac. Pandémia sa z medicínskeho hľadiska podľa slov šéfa rezortu zvládla, za čo zdravotníkom opakovane poďakoval.

„Myslím si, že v tretej vlne nám už takýto scenár nehrozí,“ povedal. Očakáva, že počas leta sa budú čerpať dovolenky či náhradné voľno.

Asociácia na ochranu práv pacientov v apríli uviedla, že podľa údajov zdravotných poisťovní sa len v období od októbra do konca decembra minulého roka počas výrazného zhoršenia epidemickej situácie v slovenských nemocniciach urobilo o 43-tisíc operačných výkonov menej ako za rovnaké obdobie roku 2019.

Najviac odložených operácií sa týkalo ORL (43,8 percenta), chorôb svalovej a kostrovej sústavy (39,9 percenta) a gastrointesti­nálneho traktu (39,4 percenta).

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská pre TASR povedala, že pacienti v najväčšej nemocnici na Slovensku čakajú najdlhšie na ortopedické operácie. Podľa zoznamu čakateľov ide najčastejšie o výmenu bedrových alebo kolenných kĺbov.

Určite by ste si mali pozrieť články na podobnú tému:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM