han Zo Slovenska

Minister obrany Naď: Bojová skupina NATO na Slovensku je už KOMPLETNÁ

Po troch mesiacoch je hotovo! Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) zvestoval dobrú správu o stave mnohonárodnej bojovej skupiny NATO na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Minister obrany Naď: Bojová skupina NATO na Slovensku je už KOMPLETNÁ
3
Galéria

Šéf rezortu obrany na Facebooku uviedol, že príchodom poslednej časti mnohonárodnej bojovej skupiny NATO na Slovensku je aliančný prvok odstrašenia a obrany po troch mesiacoch od svojho vzniku kompletný.

Slová Naďa

Nemeckú mechanizovanú skupinu so svojimi IFV Boxer v pondelok privítal v Centre výcviku Lešť jej nový veliteľ, plukovník Ladislav Bujárek z Armády Českej republiky. „Ďakujem spojencom z Nemecka, ale aj ostatným, ktorí prispievajú do našej bezpečnosti, že nám pomáhajú byť silným článkom v NATO reťazi, ktorá je každým dňom silnejšia,“ poznamenal Naď.

Celkovo na Slovensku podľa ministra pôsobí okolo 1600 spojeneckých vojakov. Tí sú spolu so slovenskými profesionálnymi vojakmi pripravení plniť úlohy obrany Slovenska.

Posilu v podobe nemeckej mechanizovanej skupiny so svojimi IFV Boxer dnes privítal v priestoroch Centra výcviku Lešť jej nový veliteľ – plukovník Ladislav Bujárek z Armády ČR

Ďalšie aktuálne témy

Bojová skupina NATO je už na Slovensku v kompletnom zložení
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM