Aktualizované Správy Zo Slovenska

Minister zdravotníctva hovorí o eliminácii koronavírusu: Apeluje na zodpovednosť

Kvalitnými epidemiologickými opatreniami sa podarilo nový koronavírus takmer úplne eliminovať. Myslí si to minister zdravotníctva SR.

Ilustračný obrázok k článku Minister zdravotníctva hovorí o eliminácii koronavírusu: Apeluje na zodpovednosť
Zdroj: TASR

V protiepidemi­ologických opatreniach sa bude musieť na Slovensku pokračovať až do vyvinutia vakcíny proti novému koronavírusu. Zabránenie jeho šírenia je predovšetkým na zodpovednosti ľudí. Myslí si to minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Apel na zodpovednosť

„Vírus sme prakticky úplne eliminovali, no je stále tu, na území Slovenska, i keď je veľmi silno potlačený. Pokiaľ budú ľudia zodpovední, tak verím, že v takomto stave by sme mohli zotrvať aj ďalej,“ skonštatoval minister.

Ako dodal, uvoľňovaním opatrení a nezodpovednosťou ľudí by mohla nastať nekontrolovateľná fáza reprodukcie vírusu medzi obyvateľmi.

„Ak ľudia budú podceňovať zákernosť vírusu, musíme byť pripravení aj na to, že nastúpi druhá vlna epidémie. A tá je úplne reálna,“ zdôraznil Krajčí.

V Martine sú pripravení

Vojna s COVID-19 nie je vyhratá, ale pokiaľ budú ľudia zodpovední, môžeme byť úspešní. Univerzitná nemocnica v Martine je v prípade potreby pripravená dynamicky rozširovať kapacity na liečenie pacientov s ochorením COVID-19.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí to povedal po sobotnej návšteve Univerzitnej nemocnice (UN) v Martine.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM