MAK Správy Zo Slovenska

Kedy pôjdu deti do školy? Premiér sa zase naváža do svojho ministra

O návrate detí do škôl musia rozhodnúť odborníci, hovorí premiér Igor Matovič.

Ilustračný obrázok k článku Kedy pôjdu deti do školy? Premiér sa zase naváža do svojho ministra
Zdroj: pixabay.com

To, kedy pôjdu deti späť do škol rozhodnú odborníci. Zdôraznil predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) po štvrtkovom rokovaní vlády.

Zároveň upozornil, že dopredu hovoriť o možných termínoch nie je korektné, narážal tým na informácie, ktoré predniesol minister školstva vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) na sociálnej sieti.

„Mrzí ma, že pán minister a ďalší komunikujú túto tému na verejnosti. Nechcem, aby sme vzbudzovali prehnaný optimizmus, ktorého výsledkom môže byť strata zodpovednosti a následný opätovný nárast pozitívnych prípadov. V takej situácii by sme totiž museli opäť sprísniť opatrenia, a to by nikto z nás, myslím, nechcel,“ uviedol Matovič.

Prví budú predškoláci

Povedal, že ak sa situácia so zvládaním pandémie bude vyvíjať dobre, „vie si predstaviť čokoľvek“, rozhodnutie o ďalšom uvoľňovaní opatrení však musí byť v réžii konzília odborníkov – epidemiológov.

Gröhling v statuse na sociálnej sieti v stredu (6. 5.) naznačil, že pri otváraní škôl by sa najskôr mali vrátiť deti do škôlok a žiaci prvého stupňa základných škôl spolu s piatakmi.

Následne sa bude zvažovať, či sa do škôl vrátia aj ostatní žiaci. Minister by bol rád, keby bolo vyučovanie v školách obnovené aspoň čiastočne v júni.

Školy a školské zariadenia sú z dôvodu šírenia nového koronavírusu zatvorené od marca. Počas mimoriadneho prerušenia vyučovania v školách sa vzdelávanie realizuje dištančnou formou.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM