TOS Zo zahraničia

Mladá vodička nemohla odomknúť auto: V horúcom PEKLE zostal jej synček! VIDEO

Nebezpečná a vypätá situácia tentoraz nevznikla chybou rodiča. Mestskí policajti začali auto ochladzovať studenou vodou.

Ilustračný obrázok k článku Mladá vodička nemohla odomknúť auto: V horúcom PEKLE zostal jej synček! VIDEO
Zdroj: Facebook.com/Městská policie Brno

Vo veľkých problémoch sa ocitla mladá žena v Brne. Pri vystupovaní sa jej uzamklo auto, kľúče boli vo vnútri a dotykové odomykanie prestalo fungovať. V aute, na ktoré pálilo slnko, sa okrem kľúčov hlavne nachádzal jej ročný syn. O dramatickej udalosti informovala Mestská polícia Brno na svojej facebookovej stránke.

Strážcov poriadku privolal na pomoc očitý svedok.

"Na tmavé auto pálilo slnko, a preto najprv zakryli karosériu plachtami, ktoré si požičali zo skútrov odparkovaných neďaleko. V škôlke požiadali o prikrývku, vďaka ktorej zakryli čelné sklo. Celé auto súčasne ochladzovali studenou vodou,“ priblížil hovorca mestskej polície Jakub Ghanem.

Museli rozbiť okno

Auto sa snažili otvoriť pomocou špeciálnej odomykacej sady, no neúspešne. „Vozidlo bolo vybavené špecifickým zabezpečením,“ vysvetlil hovorca s tým, že nakoniec sa dohodli s mladou mamičkou, že rozbijú malé zadné okno a cez otvor vytiahnu von kľúče.

Podarilo sa a malý chlapček, aj keď uplakaný, vyviazol bez zdravotnej ujmy. Mestská polícia zverejnila zo záchrannej akcie video, ktoré si môžete pozrieť pod článkom.

Porucha snímačov

Mamička sa neskôr opätovne poďakovala mestským policajtom. V autoservise sa dozvedela, že problém s bezkľúčovým odomykaním spôsobila porucha dotykových snímačov na kľučkách.

„Vodička sa v nepríjemnej situácii ocitla celkom nevinne. Bohužiaľ sa aj napriek častým varovaniam stále nájdu ľudia, ktorí nechávajú deti alebo zvieratá v aute vedome. Teplota vo vnútri môže počas teplých dní behom okamžiku vystúpiť aj o desiatky stupňov a podmienky v aute môžu byť smrtiace,“ upozorňuje Mestská polícia Brno.

Zdroj: Facebook

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM