Monika Hanigovská Zo Slovenska

Motivujú seniorov k očkovaniu len peniaze? Psychológ Ondrušek TO povedal na rovinu

Uznávaný psychológ Dušan Ondrušek povedal jasne, čo si tom celé myslí!

Ilustračný obrázok k článku Motivujú seniorov k očkovaniu len peniaze? Psychológ Ondrušek TO povedal na rovinu
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Dvesto eur pre seniorov, ktorí sa nechajú zaočkovať prvou a druhou dávkou, a o stovku viac pre tých, ktorí ju doplnia posilňujúcou tretou dávkou! Aj takýmito slovami sa nedávno prihováral minister financií Igor Matovič k najzraniteľnej­ším. Cieľ boj jasný: Motivovať ich k očkovaniu.

Nezmyselných 300 eur

Motivujú seniorov k očkovaniu len peniaze? Psychológ Dušan Ondrušek si myslí, že by sa tieto odmeny dali využiť aj lepšie. „Prosím, náhodou neviete niekto, či majú záchranári a sestry (zo Záchrannej zdravotnej služby) nejaké špecifické číslo účtu, na ktoré je možné poslať „Matovičových“ nezmyselných 300 eur (pôvodne určených pre zaočkovaných dôchodcov)?,“ pýta sa verejne na Facebooku.

„Verím, že sa dajú individuálne zmysluplne „presmerovať“, keďže záchranári ich potrebujú viac,“ píše ďalej Ondrušek, pričom pripomína, že tieto peniaze by sa dali použiť na pokuty, právnikov alebo ako odmenu za záchranu pacientov.

Zdravotníci sú pritom už takmer dva roky v plnej línii. No vláda im však v rámci pomoci odklepla jednorazovú odmenu vo výške 350 eur.

Myslí na nich

Tréner a autor niekoľkých odborných knižných titulov sa tak bez okolkov vracia k nedávnemu protestu, pri ktorom sa stretli záchranári, zdravotné sestry a pôrodné asistentky, a pri ktorom ich aj policajti pokutovali a dve osoby odviedli na príslušné policajné oddelenie.

Jeho príspevok neostal bez reakcie. „Už viac známych ľudí takto uvažovalo, iste sa niečo zorganizuje,“ reagoval na jeho prosbu istý diskutujúci.

Majú smolu?

Svoj názor na odklepnutý motivačný príspevok vyjadrila aj Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (KRRZ). „Relatívne malá časť nákladov bude smerovať k ľudom, ktorí v súčasnosti nie sú zaočkovaní. Dôvodom je ich menšia početnosť v porovnaní s očkovanou populáciou, navyše existuje predpoklad, že ich ochota zaočkovať sa bude nižšia,“ informuje KRRZ na Facebooku a podľa jej odhadu sa budú „motivačné výdavky“ pohybovať medzi 142 a 336 miliónmi eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ilustračné foto

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM