Správy

Môžeme čakať zasnežené Vianoce? Predpovede meteorológov nepotešia

Pokiaľ ste očakávali Vianoce so snehovou pokrývkou, nasledujúce riadky vás pravdepodobne nepotešia.

Ilustračný obrázok k článku Môžeme čakať zasnežené Vianoce? Predpovede meteorológov nepotešia
9
Galéria

Počas posledných dní sme si do sýta užili poriadnu zimu. Veľká časť Slovenska sa tešila zo snehovej nádielky. Vianoce sa nezadržateľne blížia a počasie by malo priniesť zmeny. Podľa portálu imeteo.sk sa budú teploty počas nasledujúcich dní pohybovať na úrovni dlhodobého normálu.

„Zmena nás s veľkou pravdepodobnosťou očakáva pred vianočnými sviatkami. Modely momentálne rátajú s postupným otepľovaním, ktoré by malo nastať už deň pred Vianocami,“ pokračuje v predpovedi imeteo.sk.

Počas vianočných sviatkov by sa naše územie malo nachádzať v teplom sektore frontálneho systému. Znamená to vyššie teploty, no takisto zrážky v kvapalnej forme," informuje portál.

Zo snehovej pokrývky sa pravdepodobne budú tešiť v severnej polovici krajiny. Práve v týchto miestach by sa už napadaný sneh nemal stihnúť roztopiť.

Ako informuje portál imeteo.sk: „Najnižšia šanca na snehovú pokrývku je momentálne logicky v nížinách, kde by cez Vianoce mali byť teploty nad nulou.“

Rôzne meteorologické modely už niekoľko dní rátajú s postupným oteplením. Zároveň však predpovedajú aj väčšie množstvo zrážok. „Môže sa tak stať, že síce bude na Vianoce teplo, no sneh tu zostane z predchádzajúcich dní, no bude sa postupne topiť,“ dodáva na záver imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Sneženie na Slovensku
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: imeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM