han Zo Slovenska

Na akú TÉMU sa bude baviť Čaputová s pápežom? Na debatu budú mať pätnásť MINÚT

Témy rozhovoru medzi Svätým Otcom a prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou nie sú dohodnuté dopredu.

Ilustračný obrázok k článku Na akú TÉMU sa bude baviť Čaputová s pápežom? Na debatu budú mať pätnásť MINÚT
Zdroj: TASR - Kancelária prezidenta SR

Slovenská hlava štátu sa s pápežom Františkom bude v pondelok (13. 9.) dopoludnia rozprávať medzi štyrmi očami. Uviedol to riaditeľ odboru protokolu Kancelárie prezidenta SR Roman Roth.

„Téma rozhovoru, samozrejme, vyplynie zo samotného stretnutia. Nie sú zadané konkrétne témy na stretnutie,“ povedal Roth. Podľa jeho slov dostala prezidentka na osobný rozhovor s pápežom „nadpriemerný čas“. Obvykle je na to podľa slov protokolistu vyhradených okolo 15 minút.

Aj tlmočník

Čaputová sa stretne s pápežom Františkom medzi štyrmi očami v zlatom salóne Prezidentského paláca. Prítomný bude však aj tlmočník, pretože Čaputová bude počas schôdzky hovoriť v slovenskom jazyku a pápež v talianskom. Nasledovať bude stretnutie Svätého Otca s úzkou rodinou Čaputovej v zelenom salóne Prezidentského paláca.

Pápež František na septembrovej (12. – 15. 9.) návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM