Cestovanie

Na dovolenku na Bali zabudnite. Zahraniční turisti majú na ostrov ZÁKAZ vstupu!

Úrady na Bali znovu otvorili pláže, chrámy a ďalšie turistické miesta pre domácich návštevníkov na konci júla. Plánovaný návrat cudzincov však bol nateraz zrušený.

Ilustračný obrázok k článku Na dovolenku na Bali zabudnite. Zahraniční turisti majú na ostrov ZÁKAZ vstupu!
Zdroj: TASR/AP

Zahraniční turisti nebudú môcť navštíviť Bali do konca roka 2020 z dôvodu obáv zo šírenia nového koronavírusu. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na guvernéra Bali. Tento indonézsky ostrov pôvodne plánoval povoliť vstup cudzincom od septembra.

Vstup na ostrov

Úrady na Bali znovu otvorili pláže, chrámy a ďalšie turistické miesta pre domácich návštevníkov na konci júla a oznámili, že zahraničným turistom opäť povolia vstup na ostrov od 11. septembra.

Plánovaný návrat cudzincov však bol nateraz zrušený v súvislosti s narastúcim počtom prípadov nákazy v Indonézii i tým, že mnohí cudzinci majú vo svojich domovských krajinách zákaz vycestovania do zahraničia.

Jakarta takisto ešte nezrušila zákaz vstupu zahraničným turistom na územie Indonézie. „Situácia v Indonézii neumožňuje zahraničným turistom navštíviť Indonéziu vrátane… Bali,“ uviedol guvernér ostrova I Wayan Koster vo vyhlásení zo soboty.

„Centrálna vláda podporuje plány (Bali) týkajúce sa oživenia cestovného ruchu tým, že otvorí dvere zahraničným turistom. Vyžaduje si to však opatrnosť… a dôkladnú prípravu,“ píše sa v oficiálnom liste. Nový termín znovuotvorenia Koster nestanovil.

Bali eviduje viac ako 4-tisíc prípadov nákazy koronavírusom a približne 49 úmrtí. Indonézia celkovo od začiatku pandémie zaznamenala už viac ako 153-tisíc infikovaných a 6 680 úmrtí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM