Zo Slovenska

Na druhé kolo volieb bude dohliadať VIAC hliadok: V teréne budú aj policajti v CIVILE

Polícia prijala pred druhým kolom volieb hlavy štátu viacero opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Na druhé kolo volieb bude dohliadať VIAC hliadok: V teréne budú aj policajti v CIVILE
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia prijala pred druhým kolom prezidentských volieb viacero opatrení. Viac policajných hliadok bude v teréne nielen pred voľbami a počas nich, ale aj po ich ukončení. TASR o tom informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Policajti v civile aj hliadky

„Na pokojný priebeh prezidentských volieb bude dohliadať dostatočný počet síl a prostriedkov Policajného zboru. Bezpečnostnú situáciu v súvislosti s ich konaním priebežne vyhodnocujeme a prijímame adekvátne opatrenia na zabezpečenie nerušenej prípravy a samotného konania volieb,“ priblížila Hrabovská. Zvýšený počet policajtov sa bude zameriavať najmä na ochranu verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku.

Na pokojný priebeh volieb budú dohliadať motorizované aj pešie policajné hliadky, v teréne budú i príslušníci kriminálnej polície v civilnom odeve.

Zamerajú sa aj na volebné miestnosti

„V prípade potreby sú pripravení pyrotechnici a špeciálne policajné útvary. Na zabezpečovaní prípravy a priebehu volieb policajti spolupracujú s okresnými úradmi, obcami aj s predsedami príslušných volebných komisií,“ doplnila.

Policajti budú venovať pozornosť aj volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu. „V objektoch, kde sa budú konať voľby, vykonajú špeciálne vyškolení policajti so psami pyrotechnické prehliadky. Pod drobnohľadom polície budú sídla okrskových, okresných volebných komisií, sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a aj ďalšie miesta, kde by mohlo dôjsť k porušeniu zákona,“ dodala Hrabovská.

Akékoľvek informácie o prípadoch možného narušenia prípravy a priebehu volieb, verejného poriadku, podozrenia zo spáchania priestupku alebo trestného činu je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na bezplatné číslo polície 158. Druhé kolo prezidentských volieb sa uskutoční v sobotu 6. apríla.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

V SÚVISLOSTI S KONANÍM 2.KOLA VOLIEB PREZIDENTA SR POLÍCIA PRIJALA VIACERO OPATRENÍ ➡️ Voľby prezidenta Slovenskej...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, April 4, 2024
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM