Zo Slovenska

Na Dušičky vypravia 26 posilových vlakov: Zmena času ovplyvní nočné spoje

Kvôli blížiacim sa jesenným prázdninám a sviatkom vypraví ZSSK 26 posilní vlakovú dopravu. Jazdiť budú od piatku až do utorka.

Ilustračný obrázok k článku Na Dušičky vypravia 26 posilových vlakov: Zmena času ovplyvní nočné spoje
Zdroj: TASR/František Iván

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) z dôvodu očakávaného zvýšeného pohybu cestujúcich pri príležitosti Sviatku všetkých svätých a jesenných prázdnin aj tento rok vypraví posilové vlaky.

Pridaných bude 26 vlakov, konkrétne dva regionálne expresy a 24 rýchlikov.

TASR o tom informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Zároveň upozornil na zmenu času počas nadchádzajúceho víkendu, ktorá na slovenských tratiach ovplyvní jazdu troch vlakov ZSSK.

Prečítajte si tiež

Posilnené spoje

Posilové vlaky budú vedené v piatok (28. 10.) a od nedele až do utorka (30. 10. – 1. 11.). Sú zapracované aj v platnom cestovnom poriadku. Zároveň budú podľa technických možností jednotlivých vlakov posilnené aj niektoré pravidelné vlaky kategórie IC, Ex, R, RR a Os, pri ktorých je predpoklad vyššieho záujmu o cestovanie.

„Priemerná obsadenosť vlakov počas nadchádzajúceho dušičkového obdobia sa zatiaľ pohybuje na úrovni približne 77 %, preto cestujúcim odporúčame zakúpiť si cestovné lístky už dnes. Predpokladáme, že obsadenosť bude ďalej stúpať v priebehu tohto týždňa, s blížiacim sa termínom Sviatku všetkých svätých,“ skonštatoval Kováč.

Zmena času

ZSSK zároveň upozornila, že počas nadchádzajúceho víkendu sa letný čas (LČ) mení na stredoeurópsky čas (SEČ). V noci zo soboty 29. októbra na nedeľu 30. októbra sa posunú hodiny z tretej hodiny ráno o jednu hodinu dozadu, teda na druhú hodinu.

Na slovenských tratiach zmena času ovplyvní jazdu troch nočných diaľkových vlakov ZSSK, ktoré zostanú stáť vo vybraných železničných staniciach a v jazde budú pokračovať po hodine, a to už podľa SEČ.

Pôjde o rýchlik s odchodom z Humenného o 21.51 h a s predpokladaným príjazdom do Bratislavy o 5.49 h. Tento vlak má doraziť do Ružomberka o 2.05 h LČ a odchádzať o 2.06 h SEČ. Dotkne sa to aj rýchlika v opačnom smere, ktorý z Bratislavy vyráža o 22.57 h a do Humenného má príchod o 6.33 h. Rýchlik má prísť do Kraľovian o 2.07 h LČ a vyraziť o 2.08 h SEČ. Zmena času ovplyvní aj jazdu medzištátneho vlaku EuroNight (EN) s odchodom z Humenného o 19.30 h a príchodom o 7.55 h do Prahy. Tento vlak má doraziť do Čadce o 2.06 h LČ, odchod je plánovaný o 2.08 h SEČ.

Na tratiach susedných železníc budú podľa ZSSK podobne ovplyvnené jazdy nočných vlakov. Vlaky, ktoré vchádzajú na Slovensko po 3.00 h, pôjdu už podľa SEČ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM