Eva Mikulová Ostatné športy

Na golfovom turnaji v Malej Ide predstavili najdrahšiu diamantovú loptičku na svete, FOTO

Najdrahšia golfová loptička na svete má 409 diamantov a viac ako 54 karátov. Biele diamanty ručne vsádzali do loptičky vytvorenej z 18 karátového bieleho zlata.

Ilustračný obrázok k článku Na golfovom turnaji v Malej Ide predstavili najdrahšiu diamantovú loptičku na svete, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Produkcia s.r.o.

Máte voľných trištvrte milióna eur a ste vášnivý hráč golfu? Tak si môžete kúpiť najdrahšiu golfovú loptičku na svete, ktorú vyskúšali a prezentovali na golfovom turnaji v Malej Ide.

Dizajn povestnej golfovej loptičky vytvoril známy slovenský šperkár Alojz Ryšavý pre golfový turnaj European Tour PGA a odvtedy nikto tento majstrovský kúsok neprekonal.

Tvorili ju štyri mesiace

„Podklady pre výrobu si vyžadovali špičkovú technológiu najnovšieho 3D softvéru a vznikali dva týždne. Základ tvoria 2 pologule z 18-karátového bieleho zlata, ktoré spolu tvoria dokonalú kópiu golfovej loptičky. Loptička je osadená bielymi diamantmi, ručne zasadenými, najvyššej kvality. Je to spolu 54,30 karátu. Celkovo trvala výroba loptičky skoro štyri mesiace a jej hodnota je približne trištvrte milióna eur,“ informovala nás Silvia Kraľovičová z agentúry Produkcia.

Diamanty špičkovej kvality boli nakúpené špeciálne na tento účel na belgickej diamantovej burze v Antverpách a ich spracovanie je ukážka šperkárskeho majstrovstva.

Klenot aj pre dámy

Golfový turnaj v Malej Ide zorganizovali v nadväznosti na aktivity Acrossu na východnom Slovensku, kde pôsobia od minulého roka. Turnaj má aj charitatívny rozmer, výťažok z neho je určený na pomoc autistickým deťom.

Tím známej značky šperkov predstavil na golfovom turnaji Across Private Investments dokonca až dve loptičky. Druhou diamantovou loptičkou je nežná ženská verzia s ružovými zafírmi.

Jej základ tvorí 18-karátové biele zlato a jeho povrch zdobí 1 432 briliantov špičkovej kvality s váhou 9,22 karátu a 1 431 ružových zafírov, ktorých je o vyše karátu menej.

Cena dámskeho golfového klenotu je dostupnejšia, a teda 71 429 eur. Ak nemáte ani na tento kúsok, ostáva len obdivovať loptičku vo fotogalérii :-)

Diamantová golfová loptička
3
Galéria
Zdroj: Produkcia s.r.o.
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM