Milan Hanzel Šport Hokej

Na hokejovom zväze šijú rúška: Pridal sa aj majster SVETA! FOTO

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) sa rozhodol priložiť ruku k dielu a spoločne s Kauflandom ušijú 6500 rúšok na dobročinné účely.

Ilustračný obrázok k článku Na hokejovom zväze šijú rúška: Pridal sa aj majster SVETA! FOTO
Zdroj: www.hockeyslovakia.sk

Vírus COVID-19 sa postupne udomácnil na celom svete a pliaga sa šíri oveľa viac ako sa čakalo. Už je to takmer mesiac, čo sa na Slovensku spomalil chod normálneho života, preto každá iniciatíva pomoci je v týchto dňoch vítaná. Podujali sa k tomu aj na hokejovom zväze.

Šijú ostošesť

Keďže sa Slovensko zjednocuje a spoločne bojuje s koronavírusom, je skvelé, že ruku k dielu priložili aj na SZĽH. V spolupráci s generálnym partnerom – spoločnosťou Kaufland Slovensko – nechajú ušiť 6500 rúšok. Ide o ďalší dobrý skutok. Aj nedávno sme vás informovali, že hokejista Radovan Puliš vyrába doma s manželkou rúška.

Namiesto dresov

Ako informovala oficiálna stránka www.hockeyslovakia.sk, mužská reprezentácia mala v apríli odohrať prípravné zápasy v rámci Euro Hockey Challenge a potom ísť v máji na svetový šampionát do Švajčiarska. Sezóna je však skončená, preto sa SZĽH s Kauflandom rozhodli, že spoločnosť, ktorá im vyrába dresy, použije látku na šitie rúšok.

Pomoc tým, ktorí ju potrebujú

„Predčasné ukončenie sezóny a vzniknutá situácia nás mrzí. Chceme aspoň takýmto gestom prispieť k zastaveniu šírenia vírusu. Naším cieľom je z hokeja vybudovať vzorovú komunitu, a preto je teraz na mieste, aby sme našim trénerom, funkcionárom, hokejovým osobnostiam, teda vírusom ohrozeným skupinám pomohli a ochránili ich. Verím, že čo najskôr otvoríme brány zimných štadiónov a bežný život i život v hokejovej rodine sa vráti do normálu.“ povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Rúška pre seniorov

Podľa webu pôjdu rúška seniorom a pracovníkom do domovov sociálnych služieb. Za SZĽH a spoločnosť Kaufland doručil rúška Žigmund Pálffy, člen Výkonného výboru SZĽH. "Považujem každú pomoc v tejto situácii za dôležitú. Ohrozenou skupinou sú práve ľudia nad 65 rokov. Ľudia v zariadeniach sociálnych služieb sú generácia našich rodičov. Už len to, že sú izolovaní, je pre nich ťažké. Takto im pomôžeme, aby sa cítili bezpečnejšie a pokojnejšie. Záleží na každom z nás, musíme byť empatickí a solidárni,“ povedal Žigmund Pálffy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM