Milan Hanzel Šport Futbal

Reprezentant Mak po návrate z Turecka: Vírus brali na ľahkú váhu a VYPOMSTILO sa im to!

Prišiel domov len tak-tak. Reč je o slovenskom futbalistovi Róbertovi Makovi, ktorý ukončil pôsobenie v Turecku, aby bol v týchto chvíľach s rodinou.

Ilustračný obrázok k článku Reprezentant Mak po návrate z Turecka: Vírus brali na ľahkú váhu a VYPOMSTILO sa im to!
Zdroj: instagram

Skúsený hráč sa vzdal zmluvy v tureckom tíme Konyaspor a vybral sa domov na Slovensko. Dôvodom bol fakt, že počas vypuknutia pandémie koronavírusu chcel byť so svojimi najbližšími a nie v krajine, kde COVID-19 berú stále na ľahkú váhu.

Koniec v klube

Róbert sa dohodol s vedením klubu na rozviazaní zmluvy, čo mu funkcionári umožnili a nerobili žiadne problémy. „Na Slovensko som priletel v nedeľu večer. S prezidentom klubu sme sa dohodli na ukončení zmluvy deň predtým. Mal som to šťastie, že sa mi podarilo v tú nedeľu odletieť, z toho som sa veľmi tešil,“ vyjadril sa Mak pre oficiálnu stránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ), www.futbalsfz.sk.

Strastiplná cesta domov

Práve v týchto dňoch je preprava lietadlom často na bode mrazu a aj následný príchod do krajiny sprevádzajú prísne opatrenia. Ako to teda zvládol Mak? „Na Slovensko som chcel odísť skôr ako v nedeľu. V klube nám však povedali, že nám v piatok alebo v sobotu budú robiť testy na koronavírus, tak som zostal. Predsa len, nechcel som ohroziť rodinu. Nakoniec nám ich spravili v sobotu a mal som ich negatívne. Tam sa tie veci diali veľmi rýchlo. Lebo ešte v sobotu mi volali ľudia z lietadla, že Turci chcú v pondelok uzavrieť letiská a keď neodletím v nedeľu, budem mať problém sa dostať na Slovensko. Našťastie sa mi to všetko podarilo a som rád, že som doma,“ priznal 29-ročný reprezentant.

Je v karanténe

Keďže Slovensko zaviedlo pre ľudí vracajúcich sa zo zahraničia karanténu, nevyhol sa jej ani Róbert. „Presne tak, som doma s rodinou a som v štrnásťdňovej karanténe. Potom sa uvidí, ako sa bude situácia vyvíjať a čo nás čaká,“ potvrdil svoju situáciu Mak.

Slovenský futbalista sa vyjadril aj k tomu, ako to momentálne vyzerá v tureckých uliciach a ako tamojší ľudia bojujú proti koronavírusu.

Povedal to na rovinu

„Všetci videli, že Turci svoju súťaž ukončili ako poslední v Európe, takže to brali na ľahkú váhu a aj sa im to vypomstilo. Všetci tam hovorili, že do Turecka to nepríde, že oni sú silná krajina a teraz už majú cez desaťtisíc nakazených a cez sto úmrtí. Takže to celkom podcenili a teraz s tým bojujú,“ prezradil Mak.

Rodák z Bratislavy však nezostal len pri tomto názore, ale pokračoval v rozprávaní ďalej: „Podľa mňa sa im to troška vymklo z rúk a teraz chystajú veľké opatrenia a už je to možno aj trocha neskoro. Myslím si, že Slovensko patrí medzi krajiny, ktoré sú v boji s koronavírusom na tom momentálne najlepšie, nielen čo sa týka úmrtí, ale aj opatrení. V Turecku ľudia nerešpektujú opatrenia, málokoho stretnete na ulici s rúškom, hoci už pozatvárali, hotely aj reštaurácie, vlastne celé mesto, ľudia sa aj naďalej stretávajú a nepoužívajú rúška. U nás na Slovensku sú ľudia skutočne disciplinovaní a vidieť to potom aj na číslach.“

Róbert Mak je už doma
7
Galéria
Zdroj: instagram
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM