Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Na letiskách sa povaľujú TISÍCE kufrov! Komplikuje to aj FARBA batožiny. Akú máte vy?

Vedieť, ako a do čoho sa správne pobaliť na dovolenku, vám môže ušetriť nemálo starostí na letisku.

Ilustračný obrázok k článku Na letiskách sa povaľujú TISÍCE kufrov! Komplikuje to aj FARBA batožiny. Akú máte vy?
Zdroj: Facebook.com/Frankfurt Airport

Dovolenková sezóna je v plnom prúde a európske letiská zažívajú nápor cestujúcich. Zapatrošená batožina však môže vytúženú dovolenku poriadne skomplikovať. S týmto problémom sa stretávajú azda všetky letiská.

Priveľa čiernych kufrov?

Masívne problémy so stratenou batožinou aktuálne rieši letisko v nemeckom Frankfurte. Pred časom tam podľa denníka Bild v skladovej hale zostalo uviaznutých až dvetisíc kufrov.

Letisko Fraport na svojom webe žiada cestujúcich o pochopenie a poskytuje praktické tipy, ako sa strastiam s batožinou vyhnúť.

Cestujúci majú podľa letiska najčastejšie čierne kufre na kolieskach. A práve to veci komplikuje.

Keď prejdú batožinovým oddelením denne stovky až tisíce takmer rovnakých kufrov, ich identifikácia a následný výdaj sú zložité. Letisko odporúča baliť sa do farebných kufrov. Keď už je váš kufor čierny, odlíšte ho od ostatných nálepkou či stuhou.

Na čo ešte myslieť

Letisko tiež pripomína zlaté pravidlo cestovania – čím menej batožiny, tým lepšie. Snažte sa na dovolenku zbaliť ekonomicky a nebrať si zbytočnosti.

Kufre, ktoré putujú do batožinového priestoru, by mali byť na vonkajšej strane viditeľne a zrozumiteľne označené menom vlastníka a adresou. Štítok s označením musí byť na kufri poriadne pripevnený, aby sa pri vybavovaní batožiny neodlepil a nestratil.

Dobrý nápad je tiež rozložiť obsah batožiny jednotlivých členov rodiny do rôznych kufrov. Ak sa niektorý z nich omešká, v každom kufri sa nájde niečo vhodné pre všetkých členov rodiny.

Skúsenosť Slováka

Nepríjemnú skúsenosť so stratenou batožinou má aj náš čitateľ Rado. Na ceste z Portugalska, hneď pri prílete na Schwechat, prišla jemu a jeho spolucestujúcim z leteckej spoločnosti správa, že ich batožina sa stratila.

„Spočiatku to vyzeralo nádejne. Dva dni po prílete aerolínie informovali, že cestovná taška sa našla v Lisabone, a je na ceste do Viedne. Potom sa odmlčali,“ vysvetľuje pre Dnes24 Rado.

Telefonáty mu nikto nedvíhal, na e–maily zákaznícke centrum neodpovedalo. Po jedenástich sa od svojej známej, letušky, dozvedel o veľkom kontajneri stratenej batožiny, ktorú prepravili z Lisabonu do Viedne.

„Našťastie žijem v Bratislave, tak som sadol do auta, že si overím informáciu na mieste. Ukázalo sa, že tentoraz bol informačný kanál „jedna pani povedala“ užitočný. Batožinu som našiel v letiskových stratách a nálezoch v sklade medzi stovkami iných stratených kufrov, ktorých majitelia na ne doma čakajú,“ hovorí. V Radovom prípade sa situácia, hoci o niekoľko dní neskôr, vyriešila. Kedy sa ku kufrom dostanú ostatní cestujúci, nevedno.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM