Technológie

Na Netflix prichádza veľké obmedzenie: Priplatíte si možno aj VY!

Neftlix zavádza veľkú zmenu. Streamovací gigant odhalil, kedy spoplatní zdieľanie účtov.

Ilustračný obrázok k článku Na Netflix prichádza veľké obmedzenie: Priplatíte si možno aj VY!
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Netflix už dávnejšie prezentoval plány, ktorými chce bojovať proti správaniu, kvôli ktorému prichádza o obrovské peniaze. Reč je o zdieľaní prihlasovacích údajov k účtu, ktoré je obľúbené aj medzi Slovákmi.

Zakázané zdieľanie

Už súčasné pravidlá služby jasne hovoria, že je zakázané poskytovať prihlasovacie údaje k účtu ľuďom mimo vašej domácnosti. Ani to však, v snahe o ušetrenie, nezabránilo miliónom používateľov, aby svoj účet zdieľali napríklad s priateľmi. Tomu by však mal byť už onedlho koniec.

Bude to spoplatnené

Streamovací gigant aktuálne odhalil, že sprísňovanie pravidiel začne postupne v Spojených štátoch a ďalších krajinách v aktuálnom štvrťroku (apríl až jún).

Ak s niekým zdieľate svoj účet, nové obmedzenie sa vás môže dotknúť už v najbližších týždňoch.

V aktuálnom vyhlásení Netflix uviedol, že aby mohol nové obmedzenia zaviesť vo viacerých krajinách, musel ich spustenie posunúť z konca prvého na druhý štvrťrok 2023. Informoval o tom portál Mirror.

Spoločnosť svoje plány na zavedenie spoplatnenia zdieľania účtov premiérovo odhalila už vlani v októbri. Poplatky za zdieľanie jedného účtu vyberá Netflix v Kanade, na Novom Zélande, v Portugalsku a v Španielsku od minulého mesiaca.

Prečítajte si tiež

Sumu ešte nepoznáme

Aktuálne je to, od kedy a koľko si Slováci za pridanie ďalšieho člena mimo domácnosti zaplatia, nejasné. V Kanade používatelia po prepočte platia 5,44 eur, na Novom Zélande 4,50 eur, v Portugalsku 3,99 eur a v Španielsku 5,99 eur. Netflix zatiaľ konkretizoval len plány na zavedenia spoplatnenia v USA a v Británii. Priniesť ho však chce na celý globálny trh.

Netflix sa zároveň pochválil, že počas prvého štvrťroka získal ďalších 1,75 milióna predplatiteľov. Aktuálne tak jeho služby využíva 232,5 milióna ľudí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM