Zo Slovenska

Naďovi došla trpezlivosť: Proti Blahovi podal ŽALOBU pre obvinenia z vlastizrady

Naď zároveň žiada náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 100-tisíc eur. Venovať ju chce na dobročinný účel pomoci obetiam ruskej vojenskej agresie v Ukrajine.

Ilustračný obrázok k článku Naďovi došla trpezlivosť: Proti Blahovi podal ŽALOBU pre obvinenia z vlastizrady
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) podal žalobu na ochranu osobnosti proti poslancovi Národnej rady (NR) SR Ľubošovi Blahovi (Smer-SD). Ohradil sa tak voči Blahovým obvineniam z vlastizrady. Prostredníctvom súdu žiada poslanca o ospravedlnenie aj náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 100-tisíc eur. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Naď podal žalobu

„Podanou žalobou sa domáham súdneho potvrdenia neoprávneného zásahu do mojej dobrej povesti, verejného ospravedlnenia a odstránenia z verejného priestoru všetkých statusov, videí a iných záznamov, v ktorých ma poslanec Blaha krivo obvinil z vlastizrady. Okrem toho žiadam súd, aby ho zaviazal do budúcnosti zdržať sa takýchto krivých obvinení na moju adresu,“ uviedol minister.

Naď zároveň žiada náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 100-tisíc eur. „Ak mi súd prizná túto alebo akúkoľvek inú sumu, venujem ju na dobročinný účel pomoci obetiam ruskej vojenskej agresie v Ukrajine,“ deklaroval.

Minister podal žalobu 17. marca na Okresný súd Bratislava I. Ako zdôvodnil, hoci je pripravený ako politik znášať väčší rozsah verejnej kritiky na svoju adresu, ani verejne činná osoba nie je podľa neho povinná strpieť verejné obvinenie zo spáchania trestnej činnosti. „O to viac, že ma z vlastizrady obviňuje v čase, keď ako minister obrany SR realizujem všetky moje rozhodnutia s cieľom posilniť obranu SR a nedopustiť, aby vojenský konflikt po agresii Ruskej federácie na Ukrajine prekročil aj naše hranice,“ dodal.

V súdnom konaní vidí Naď možnosť, aby Blaha pravdivosť svojich tvrdení preukázal alebo sa ospravedlnil.

AJ MOJA TRPEZLIVOSŤ MÁ SVOJE MEDZE, PODAL SOM PROTI BLAHOVI ŽALOBU Dňa 17. marca 2022 som Okresnému súdu Bratislava I...

Posted by Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO on Sunday, March 20, 2022

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM