Aktualizované Krimi

Najvyšší súd SR nemal zľutovanie: Zoroslav Kollár a spol. ostávajú vo väzbe

Senát 4T Najvyššieho súdu SR zamietol sťažnosť obvinených a zároveň na podklade sťažnosti prokurátorky rozšíril dôvody väzby.

Ilustračný obrázok k článku Najvyšší súd SR nemal zľutovanie: Zoroslav Kollár a spol. ostávajú vo väzbe
11
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Podnikateľ Zoroslav K., bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmila U. a expodpredseda Okresného súdu Bratislava III David L. zostávajú vo väzbe. Senát 4T Najvyššieho súdu SR zamietol ich sťažnosť voči nedávnemu rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku stíhať ich väzobne. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

„Senát zároveň na podklade sťažnosti prokurátorky rozšíril dôvody väzby u obvinených Zoroslava K. a Davida L. aj o preventívnu väzbu,“ uviedla Važanová.

„Nemôžeme zatiaľ na rozhodnutie NS SR reagovať, keďže nemáme k dispozícii písomné zdôvodnenie rozhodnutia. Som presvedčený, že dôvody kolúznej väzby u Jarmily U. neexistujú," uviedol obhajca bývalej podpredsedníčky NS SR Peter Erdős. Advokát už počas rozhodovania na ŠTS zdôraznil, že nevidí trestné stíhanie jeho klientky ako dôvodné.

Trojicu zadržala NAKA 28. októbra v rámci akcie Víchrica. Následne Ústavný súd SR 29. októbra dal súhlas na vzatie do väzby pre Jarmilu U. a Davida L. Všetci traja sú obvinení zo zločinu prijímania úplatku, prípadne zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM