Aktualizované Barbara Dallosová Správy Krimi

Ďalšie podozrenia z TERORIZMU: NAKA zadržala hneď 2 mladíkov!

V jednom prípade ide o 19-ročného maturanta. Jeho zadržanie súvisí s teroristickým útokom na Zámockej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie podozrenia z TERORIZMU: NAKA zadržala hneď 2 mladíkov!
Zdroj: Dnes24.sk

Pre podozrenie z účasti na terorizme zadržala v piatok Národná kriminálna agentúra (NAKA) v Bratislave 16-ročnú osobu. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Polícia momentálne vykonáva s podozrivou osobou procesné úkony.

„Príslušníci NAKA v súčinnosti s Vojenským spravodajstvom 21. októbra 2022 vykonali realizáciu trestnej veci pod názvom Balerion,“ priblížila hovorkyňa.

Dôkazy od NAKA

Ide o trestné činy založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd i niektoré formy účasti na terorizme.

Dôkazy o páchaní trestnej činnosti zabezpečila NAKA v spolupráci s Vojenským spravodajstvom v rámci vyšetrovania trestnej veci Slovakbro.

Zadržanie podozrivej osoby potvrdil pre TASR aj hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. Vzhľadom na skutočnosť, že ide o mladistvú osobu, ako aj aktuálne štádium konania, Úrad špeciálnej prokuratúry a polícia nemôžu poskytnúť bližšie informácie.

Zadržali aj maturanta

To však nie je všetko, okrem stredoškoláka je zadržaná aj ďalšia osoba. Polícia Slovenskej republiky o tom informuje na sociálnej sieti.

„V piatok 21.10.2022 bol Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) zadržaný študent strednej školy v Bratislave pre podozrenie zo zločinu Niektoré formy účasti na terorizme podľa § 419b ods. 1 Trestného zákona. Svojimi výrokmi verejne schvaľoval teroristický útok podľa § 419 ods. 1 písmeno a), ods. 2, ku ktorému došlo na Zámockej ulici v Bratislave,“ vysvetlila polícia.

V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia dovolí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM