Správy Zo zahraničia

Nález FBI v Trumpovej rezidencii: Materiál o jadrovej obrane zahraničnej krajiny!

V sídle exprezienta USA sa našlo už viacero dokumentov, ktoré obsahujú informácie o prísne tajných operáciách a prístup k nim si vyžaduje špeciálnu bezpečnostnú previerku.

Ilustračný obrázok k článku Nález FBI v Trumpovej rezidencii: Materiál o jadrovej obrane zahraničnej krajiny!
Zdroj: TASR/AP

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) minulý mesiac pri prehliadke v rezidencii exprezidenta Donalda Trumpa našiel dokument zahraničnej krajiny o jej vojenskej obrane, vrátane jadrových spôsobilostí. TASR správu prevzala v stredu z agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na denník The Washington Post.

Neznáma krajina

The Washington Post s odvolaním sa na osoby oboznámené so záležitosťou krajinu bližšie nešpecifikoval a neuviedol ani, či má priateľské vzťahy s USA. Hovorca FBI sa k správe o zahraničnom dokumente odmietol vyjadriť. Na žiadosť o vyjadrenie bezprostredne nereagovali ani Trumpovi spolupracovníci.

FBI začiatkom augusta prehľadala Trumpovo sídlo Mar-a-Lago na Floride. Našla tam viac než 11.000 dokumentov a fotografií. Niektoré z nich obsahujú informácie o prísne tajných operáciách USA a prístup k nim si vyžaduje špeciálnu bezpečnostnú previerku, píše The Washington Post. K niektorým z nich nemajú prístup ani vysoko postavení predstavitelia súčasnej americkej vlády.

Vyšetrovanie exprezidenta

Americké ministerstvo spravodlivosti Trumpa vyšetruje za údajné nezákonné držanie tajných materiálov. Exprezident ich po svojom odchode z funkcie v januári 2021 údajne preniesol z Bieleho domu do Mar-a-Lago, dodáva Reuters.

Americká sudkyňa Aileen Cannonová v pondelok vyhovela žiadosti Trumpa na nezávislú previerku dokumentov, ktoré agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) odniesli pred mesiacom z jeho rezidencie na Floride.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM