TOS Lifestyle

Nataša je ZÁVISLÁ od Pepsi: Čo sa s ňou DEJE, ak sa nenapije celých 24 hodín?

K závislosti ju podľa jej slov priviedlo odporúčanie lekára. Nataša prezradila, že je závislá od Pepsi a ak nevypije dva až štyri litre denne, má problém.

Ilustračný obrázok k článku Nataša je ZÁVISLÁ od Pepsi: Čo sa s ňou DEJE, ak sa nenapije celých 24 hodín?
Zdroj: Pixabay.com

Nataša, 20-ročná začínajúca blogerka z anglického Southamptonu, sa rozhovorila o svojom probléme, ktorý mal paradoxne odštartovať lekár so svojím odporúčaním.

Nízku hladinu cukru si mala zvyšovať pitím sladených nápojov. Podľa slov mladej ženy však u nej postupom času prepukla závislosť!

Čo ak nemá potrebnú „dávku“?

Ako prezradila pre server The Sun, teraz pije dva až štyri litre Pepsi Max denne a ak nemá potrebnú dennú dávku, pociťuje problémy.

„Ak 24 hodín nevypijem Pepsi, trasiem sa, potím sa a dostanem strašnú migrénu,“ uviedla s tým, že migrény jej často majú brániť normálne fungovať.

Tiež tvrdí, že odkedy začala s nadmerným pitím sladených nápojov, pociťuje zrýchlený tep, má problémy s jedením a anémiu.

Názor odborníkov na umelé sladidlá

Pepsi Max je pritom alternatívou sladkých nealkoholických nápojov bez kalórií, sacharidov a cukru. Obsahuje teda umelé sladidlá. A aj keď takéto diétne verzie obľúbených nápojov majú byť zdravšou alternatívou, ich vplyv na ľudský organizmus je nejednoznačný. Podľa nedávnej odbornej štúdie napríklad umelé sladidlá v nápojoch môžu zvýšiť riziko depresie.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vydala tento rok usmernenia, ktoré ľuďom odporúčajú, aby nepili takéto nápoje s motiváciou schudnúť. Uviedla, že hoci môže dôjsť ku krátkodobému úbytku hmotnosti, z dlhodobého hľadiska môžu existovať potenciálne nežiaduce účinky ako je zvýšené riziko srdcových chorôb a cukrovky 2. typu.

Na druhej strane, napríklad taká britská zdravotnícka služba považuje používané umelé sladidlá za bezpečné a užitočné pre diabetikov a pri prevencii zubného kazu.

Isté je, že všetkého veľa škodí a zdá sa, že Nataša to začala extrémne preháňať.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM