Správy

VOĽBY NAŽIVO: Rozhodnutie! Kde je radosť a kto má hlavu v smútku?

Jedni končia, druhí začínajú. Ako prežívajú politické strany, hnutia a koalícia posledné hodiny, ktoré rozhodnú o ich budúcnosti? Sledujte s nami ONLINE z volebných štábov.

Ilustračný obrázok k článku VOĽBY NAŽIVO: Rozhodnutie! Kde je radosť a kto má hlavu v smútku?
75
Galéria

PRIEBEŽNÉ VÝSLEDKY NAŽIVO AJ S REGIÓNOV TU!

MINÚTA PO MINÚTE Z VOLEBNÝCH ŠTÁBOV

Exit poll Focus: OĽaNO 25,8 %, Smer 14,9, PS/Spolu 9,7, SaS 8,3, Za ľudí 7,8, Sme rodina 7,5, ĽSNS 6,5, KDH 5,1, MKS 3,8, Dobrá voľba 2,8, SNS 2,4, Most-Híd 2,0, Vlasť 1,9.

Exit poll Median: OĽaNO 25,3 %, Smer 13,9, PS/Spolu 8,8, ĽSNS 8,8, Sme rodina 7,5, SaS 6,4, Za ľudí 5,6, KDH 5,0, MKS 4,4, SNS 3,0, Dobrá voľba 2,9, Most-Híd 2,8, Vlasť 2,7.

  • Aká je atmosféra v zákulisí politických strán?
  • Prvé reakcie politikov na priebežné výsledky
  • Aktuálne dianie z volebnej noci

5:09 Líder OĽaNO Igor Matovič v nedeľu nadránom oficiálne oznámil víťazstvo svojho hnutia v parlamentných voľbách. „Po 12 rokoch sme porazili vládu Smeru. Mali sme dva ciele, poraziť mafiu Smeru a vziať voličov Marianovi Kotlebovi. Už je zrejmé, že sa nám to podarilo,“ skonštatoval Matovič.

Ako zdôraznil, OĽaNO je schopné zložiť vládu. „Dokážeme to aj bez Borisa Kollára, ale ja ho chcem vo vláde. Potrebujeme ústavnú väčšinu, je nutná, pretože potrebujeme očistu súdnictva. Ako prvého oslovím práve Borisa Kollára, aby do toho šiel. Je tu objednávka od ľudí, aby sme upratali Slovensko,“ vyhlásil Matovič. Zároveň odkázal predstaviteľom Smeru, že ich na rokovania o zostavení vlády nepozve. „S mafiou sa nerozpráva,“ povedal líder OĽaNO.

4:55 Ak hnutie Sme rodina skončí v parlamentných voľbách na treťom mieste, bude to fantastický úspech. Povedal to Peter Pčolinský na margo doterajších predbežných neoficiálnych výsledkov. S výsledkom, ktorý sa ukazuje po sčítaní viac ako 90 percent hlasov, je veľmi spokojný.

„Ak to dopadne tak, ako to teraz je, že skončíme tretí, myslím si, že je to fantastický úspech Sme rodina. Pretože mnohí nás podceňovali, zatracovali, odsudzovali, ale ľudia im vystavili vysvedčenie,“ povedal pre TASR Pčolinský.

4:49 Líder OĽaNO Igor Matovič vylúčil z povolebných rokovaní Smer-SD. S mafiou sa podľa jeho slov nevyjednáva.

4:30 Líder OĽaNO Igor Matovič chce spolupracovať aj so Sme rodina, hoci predbežné neoficiálne výsledky dávajú šancu na vytvorenie vlády aj bez hnutia Borisa Kollára.

Matovič chce totiž v parlamente ústavnú väčšinu, teda aspoň 90 hlasov. Tá je podľa jeho slov potrebná na nevyhnutné zmeny, napríklad aj v justícii. Matovič na tlačovej konferencii tiež oznámil, že Kollára na spoluprácu osloví.

4:20 Nech dopadnú parlamentné voľby pre koalíciu PS-Spolu akokoľvek, my nekončíme. Vyhlásil to volebný líder koalície Michal Truban po tom, čo krátko pred 4.00 h oznámil členom, kandidátom i podporovateľom PS-Spolu, že volebná noc v bratislavskej Starej tržnici sa končí.

4:19 Predseda ĽSNS Marian Kotleba gratuluje víťazovi volieb lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi. Predbežný výsledok svojej strany cez osem percent považuje za dobrý.

„Po obrovskej antikampani, ktorá sa viedla proti našej strane, je to veľmi dobrý výsledok,“ povedal Kotleba. Vedel by si predstaviť rokovať so všetkými stranami, ktoré sa zrejme dostanú do parlamentu. „Vedeli by sme si sadnúť so všetkými a rozprávať sa o tom, čo nás spája a čo rozdeľuje,“ doplnil.

4:10 Je vysoká pravdepodobnosť, že by sa strana Za ľudí mala do parlamentu dostať. Po sčítaní viac ako 80 percent hlasov to uviedol líder strany a exprezident Andrej Kiska. Poznamenal, že po antikampani je to na začiatok „úžasné číslo“. Strana Za ľudí má po podľa predbežných neoficiálnych výsledkov po spočítaní 87 percent okrskov okolo 5,5 percenta.

„Máme za sebou ako strana šesť mesiacov, je vysoká pravdepodobnosť, že by sme sa do parlamentu mali dostať. Chcem sa poďakovať ľuďom, ktorí túto špinavú kampaň spolu s nami zvládli,“ povedal Kiska. Poznamenal, že je potrebné mať pred výsledkom ešte stále pokoru, pretože ešte stále nie sú sčítané všetky hlasy.

Kiska poznamenal, že lídrovi hnutia OĽaNO Igorovi Matovičovi už telefonoval a zablahoželal mu k víťazstvu. Koalícii PS-Spolu, ktorá sa zatiaľ podľa predbežných neoficiálnych výsledkov do parlamentu nedostala, odkázal, že jej „drží prsty“, aby sa do parlamentu dostala. Podotkol, že sa s Matovičom sa musia stretnúť čím skôr.

3:59 Predsedu strany SaS Richarda Sulíka prekvapili aktuálne neoficiálne volebné výsledky. „Jediné, čo sa potvrdzuje, je veľké víťazstvo Igora Matoviča,“ uviedol pre médiá v Liberálnom dome v nedeľu nadránom.

„Som veľmi prekvapený, že z exit pollov nesedelo prakticky nič,“ komentoval s dôvetkom, že sa začal tešiť na predbežných osem percent. Zdôraznil však, že volič rozhodol, preto sa musia jeho vôli prispôsobiť. Uviedol tiež, že s lídrom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom zatiaľ nehovoril, lebo má pokazený mobil. Rokovania zatiaľ podľa jeho slov „netreba siliť“.

3:44 Akýkoľvek partner sa môže spoľahnúť na slovo hnutia Sme rodina alebo jeho lídra Borisa Kollára. Vyhlásil to šéf hnutia po spočítaní viac ako 70 percent hlasov v sobotných parlamentných voľbách. Zdôraznil však, že slovo dali najmä ľuďom, a toto slovo nezradia.

Na otázku, v akej koalícii sa vidí, odpovedať zatiaľ nechcel, počkať si ich na 99 percent spočítaných hlasov. „Potom poviem, že je vymaľované,“ podotkol s tým, že sa vidí len v jednej koalícii.

3:35 Líder KDH Alojz Hlina v nedeľu nadránom pripustil, že hnutie sa do parlamentu nemusí dostať. V takom prípade odstúpi z funkcie predsedu. Vedením chce poveriť súčasného podpredsedu Pavla Zajaca.

2:54 Predseda Mosta-Híd Béla Bugár odstúpi zo svojej funkcie. Povedal to na tlačovej konferencii po sčítaní vyše 60 percent hlasov vo voľbách. Podľa svojich slov bude naďalej pomáhať strane, nechcel však povedať, kto by mal byť jeho nástupcom. „Je to vec vnútorných štruktúr,“ dodal s tým, že sa o tom bude hovoriť na sneme strany.

2:39 Pred novinárov predstúpil Peter Pellegrini, reaguje na viac ako 60 % sčítaných zápisníc. Poďakoval všetkým voličom za dôveru. Verejne zablahoželal Matovičovi k víťazstvu. „Nepredpokladám, že dôjde k nejakým zásadným posunom na pozíciách,“ uviedol. Ešte stále súčasný premiér je presvedčený, že Smer si udrží druhú pozíciu. „Slovenskí voliči odmietli nové projekty, nových politikov, mladých politikov.“

Nevylúčil, že by s Matovičom bol ochotný hovoriť o prípadnej spolupráci. Pellegrini zároveň verí, že Smer-SD by mohol mať lepší výsledok, ako mu predpovedali odhady. V tých sa strana pohybovala okolo 15 percent.

2:20 Prezidentka SR Zuzana Čaputová telefonovala s lídrom OĽaNO Igorom Matovičom. Dohodli sa na stretnutí. Mohlo by sa konať v pondelok (2. 3.) alebo v utorok (3. 3.). Potvrdil to Matovič.

„Čaká na finálne výsledky takisto ako my,“ povedal Matovič po rozhovore s prezidentkou. Doplnil, že ešte pred stretnutím s Čaputovou by sa chcel zísť s kolegami, ktorým drží pri volebných výsledkoch palce.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Zdroj: TASR

Predbežné rokovania s prípadnými partnermi by mohol absolvovať ešte v nedeľu. Matovič tiež potvrdil, že mu volal napríklad aj šéf strany Za ľudí Andrej Kiska.

2:17 P.avlína Matovičová sa v rozhovore neobáva role manželky premiéra. Podľa nej sa podobná rola týka skôr manželiek prezidentov. Kým ona naďalej bude Igorova žena.

2:16 Po sčítaní viac ako polovice okrskov by víťazom parlamentných volieb malo byť hnutie OĽaNO so ziskom 24,24 percenta. Za ním nasleduje Smer-SD s 19,57 percenta a ĽSNS s 8,58 percenta.

01:27 ĽSNS: Ako priznal podpredseda strany Milan Uhrík, kým ešte neboli vo výsledkoch z exit pollu zverejnené názvy strán, zaraďovali sa inde. ,,Čísla sú trošku iné, ako sme očakávali," pripustil.

01:26 SaS: V centrále SaS sa po prvý raz za povolebný večer objavila Lucia Nicholsonová.

01:11 Za ľudí: ,,Som strašne šťastný, že pán Danko a pán Harabin sa nedostali do parlamentu, to je to víťazstvo," vraví herec Ady Hajdu, ktorý prišiel do centrály Za ľudí pogratulovať Kiskovi.

01:09 Sme rodina: Boris Kollár v rozhovore pre RTVS priznal, že z predbežných výsledkov má strana Sme rodina obrovskú radosť. Teší ho fakt, že sa nemusia stresovať do posledných chvíľ o účasť v parlamente. Pogratuloval aj Matovičovi, ktorého označil za bližšieho spolupracovníka ako liberálov.

01:08 ŠÚSR: Víťazom parlamentných volieb po spočítaní viac ako pätiny okrskov by malo byť hnutie OĽaNO so ziskom 23,41 percenta. Za ním nasleduje Smer-SD s 21,32 percenta a ĽSNS s 9,30 percenta. Vyplýva to z priebežných neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR. Spracoval zatiaľ 21,75 % zápisníc.

00:56 Smer-SD: Príhovor Petra Pellegriniho nečakane prerušil okoloidúci s výkrikom cez okno: ,,Pelo do basy!" Predstavitelia strany sa nenechali prerušiť a hlavnú tlačovku avizujú s bližšími informáciami aj s Róbertom Ficom na nedeľu (1.3) o 15:00 hod. Robert Fico sa nachádza v budove a opäť sa novinárom neukázal.

00:50 SNS: ,,Pevne verím že SNS sa dostane do parlamentu a že budeme rozhodovať o budúcnosti Slovenska," uviedol podpredseda strany Anton Hrnko.

00:48 PS-Spolu: Primátor Bratislavy Matúš Vallo diskutuje s kandidátmi a poslancami mestského zastupiteľstva o možnom vývoji.

00:43 Smer-SD: Volebný líder Smeru-SD Peter Pellegrini ponúkne svoju funkciu podpredsedu strany, ak sa potvrdí volebný výsledok Smeru-SD okolo 15 percent. Povedal to Pellegrini v reakcii na predbežné neoficiálne výsledky volieb. Zodpovedať za prípadný zlý výsledok sa bude podľa Pellegriniho celé vedenie strany. Podľa odhadov by mal Smer-SD skončiť na druhom mieste za OĽaNO.

00:42 OĽaNO: Líder Igor Matovič telefonuje. Hovorí, že zatiaľ nevie, či bude premiérom. ,,Podľa momentálnych výsledkov to vyzerá všelijako. Oficiálne výsledky budeme musieť všetci tlačiť očami," uviedol.

00:40 PS-Spolu: Rozdiely v exit polloch sú podľa Trubana pri niektorých stranách aj niekoľkopercentné. ,,Treba preto opatrne komentovať predbežné výsledky. Uvidíme, kam sa čísla posunú,„ vyhlásil. ,,Vyzerá to tak, že po ôsmich rokoch Smeru sa to tu celé zmení. Som rád, že aj kotlebovci klesli a ľudia volili niekoho iného,“ podotkol líder PS-Spolu.

00:39 OĽaNO: V centrále hrá cimbalovka, atmosféra sa po návale emócií trochu upokojila. Osadenstvo centrály debatuje v malých krúžkoch a pochutnáva si na občerstvení.

00:36 Za ľudí: Z centrály strany Za ľudí sa pre médiá vyjadruje herec Juraj Kemka.

00:23 OĽaNO: Do centrály dorazil Jozef Pročko.

00:20 OĽaNO: Igor Matovič sa neobáva, že by vláda, ktorá by mohla na základe výsledkov exit pollu vzniknúť zo strán súčasnej demokratickej opozície, bude nestabilná. „Nástup opozície je taký silný, že máme nádej, že ak aj niekto z nášho hnutia alebo iných strán odíde, vláda zostane stabilná,“ myslí si Matovič. „Dnes máme od voličov úplne iné zadanie, ako viesť kultúrne vojny. Neobávam sa ani odchodu budúcich poslancov za OĽaNO. Ak aj v tomto volebnom období niekto od nás odišiel, nikdy sa nestalo, že by prešiel na druhý breh a hlasoval s mafiou,“ vyhlásil Matovič.

00:12 ŠÚSR: Zatiaľ bolo spočítaných takmer päť percent okrskových zápisníc

00:11 SaS: Predseda strany SaS Richard Sulík zagratuloval z Liberálneho domu v Bratislave do Športovej haly v Trnave lídrovi hnutia OĽaNO Igorovi Matovičovi. ,,Urobil strašnú pekelnú jazdu. Uvidíme, čo si s tým počne,“ komentoval Sulík Matovičovo prvenstvo.

00:08 OĽANO: „Nezabudnime si pripomenúť, že po tých zlomových situáciách v rokoch 1989 a 1998 nastali sklamania,“ upozornil Kňažko. Zároveň dodal, že Matovič musí byť najlepším premiérom.

00:08 DOBRÁ VOĽBA: „Želám si, aby výsledky boli definitívne lepšie, ako sa ukazuje v exit polle,“ povedal predseda strany Tomáš Drucker. „Nemôžeme byť spokojní," zhodnotil.

00:04 OĽANO: Igor Matovič pozval na pódium Milana Kňažka, Jána Budaja a Annu Remiášovú.

Ďakujem im za boj proti komunizmu a mečiarizmu. Rovnako tak poďakoval všetkým voličom, ktorí sú symbolom zbavenia sa mafie

„V roku 1989 sme sa zbavili komunizmu, v roku 1998 mečiarizmu a v roku 2020 mafie,“ vyhlásil.

„Som nesmierne rada, že vám vidím úsmev na tvári. Strašne dlho som na neho čakala,“ vyhlásila Remiášová.

00:01 Predseda SNS Andrej Danko voličom OĽaNO odkázal, že dúfa, že im hnutie zlepší kvalitu života.

Skonštatoval, že vo výsledku volieb vníma aj chyby, ktoré každá strana urobí v komunikácii. „Mám však za to, že to boli aj médiá, ktoré išli ďaleko za hranicu toho, čo by médiá robiť mali,“ zaútočil na médiá namiesto prísnejšej sebareflexie.

23:55 Most-Híd: Ábel Ravasz, podpredseda stranykomentovať exit polly nechce. „Počkajme na reálne čísla, dúfam, že budú o dosť lepšie. Zatiaľ je to dosť desivé, žeby maďarská menšina ostala bez reprezentácie v parlamente.“

Ravasz bude volať predsedovi SMK Józsefovi Menyhártovi kvôli ďalšej spolupráci.

23:45 Matovič sa obracia sa na všetkých voličov, aj tých, ktorí volili nedemokratické strany v túžbe po spravodlivosti a ubezpečuje ich, že to dobre, ako aj sociálny prístup bude presadzovať.

Odpoveďou na otázku, čo hovorí na Ficovu predpoveď, že sa po roku-dvoch vráti ešte silnejší, tuto možnosť „odpinkol“ drsným bonmotom: Blúznenie skrachovaného alkoholika.

23:42 ZA ĽUDÍ: Veronika Remišová nechce komentovať Igora Matoviča. Nechce komentovať, či je predvídateľný a či by bol dobrý premiér alebo či by s ním vedela sedieť v jednej vláde. Myslí si, že premiérom by mal byť predseda najsilnejšej strany.

23:40 Dobrá voľba: Tomáš Drucker sa k výsledkom Exit Pollu zatiaľ pre média nevyjadril. Konverzuje so svojimi spolupracovníkmi a zvyšok osadenstva sleduje reakcie ostatných lídrov na obrazovke.

23:38 SNS: Šéf strany Andrej Danko sa postavil pred novinárov, dal vyhlásenie a pred otázkami ušiel. Pri otázkach, kde urobila strana chybu, keď zrejme vypadla z parlamentu, zaútočil na médiá. Zopakoval, že bude stranícky snem. Voličom OĽaNO, ktoré by podľa odhadov malo voľby vyhrať, odkázal, že dúfa, že im hnutie zlepší kvalitu života.

23:37 Do Starej tržnice prišla aj mladšia z dcér prezidentky, Emma Čaputová. Prezidentka ešte dnes doobeda povedala, že do žiadnej z centrál politických strán nepríde. .

23:32 SaS: Burácajúce výkriky a potlesk – tak to vyzeralo v centrále SaS po vyhlásení vysledkov exitpolu. Richard Sulík pozdravil a poďakoval Igorovi Matovičovi.

23:28 V centrále Sme Rodina vládne spokojnosť s výsledkami exit pollu. Boris Kollár pozdravil a na diaľku cez médiá zagratuloval Igorovi Matovičovi k fantastickému výsledku.

23:19 PS: Búrlivá atmosféra a obrovská radosť zavládla aj v Starej tržnici. Prvé gratulácie lídri PS a Spolu posielali do Trnavy Igorovi Matovičovi.

23:18 Burácajúca atmosféra po Exit polle zavládla v OĽaNO. Matovičove slová vďaky a snaha ubezpečiť všetkých, že to bude dobre. Chce najlepšiu vládu, akú Slovensko doteraz malo.

23:10 Po vyhlásení výsledkov z Exit pollu atmosféra v centrále Dobrá voľba povädla. Strana má podľa prvých čísel 2,80 percenta. Líder Tomáš Drucker pozeral na výsledky z tesnej blízkosti pod obrazovkou. Po ich zverejnení sa potichu presunul z hlavnej miestnosti, v ktorej sedia aj zástupcovia médií.

23:04 TV Markíza zverejnila Exit poll (viď galéria nižšie).

Exit poll - Focus
3
Galéria

V KDH po ich zhliadnutí vládne mierny optimizmus, zdá sa, že väčší ako pred 23. hodinou. Viacerí predstavitelia strany vravia, že to KDH dá. Väčšie nadšenie zavládlo, keď sa ukázalo, že ĽSNS má malé čísla.

22:55 Andrej Danko ešte stále nedorazil. Stihne vôbec odsledovať v centrále priebežné výsledky volieb?

22:53 V sále Liberálneho domu SaS je husto, hostia sa v sále doslova tlačia a je ťažké dostať sa k pódiu, kde už onedlho budú stáť zástupcovia SaS.

22:52 V centrále Sme rodina už netrpezlivo očakávajú výsledky z Exit pollu. Andrej Kiska predstúpil pred novinárov. Na otázku, čo hovorí na prvé neoficiálne odhady povedal: „Urobili sme, čo sme mohli. Špina bola obrovská.“ V hoteli Devín všetci pijú, jedia, atmosféra je uvoľnená. Netradičným zvedavcom je malý maltezák, ktorý sa nechce fotiť…

22:50 V centrále Dobrej voľby je uvoľnená atmosféra. Niekoľko kandidátov, hostí a sympatizantov konverzuje pri bare, väčšina osadenstva s napätím sleduje aktuálne informácie z ostatných volebných centrál.

22:45 Do centrály Smeru dorazila ministerka vnútra Denisa Saková.

22:40 Volebné miestnosti na väčšine Slovenska sa zatvorili, okrskové volebné komisie začínajú sčítavať hlasy. Voľby pokračujú v piatich volebných miestnostiach.

22:24 V Trnave to pripomína koncert. Hudobné nástroje ladí cimbalovka. Bude rezko a veselo.

22:23 Rozhovor prišla poskytnúť aj Gabriela Matečná. “Nech je výsledok akýkoľvek, môžeme sa hrdiť, že sme stará strana s veľkou základňou. V centrále je už viacej členov strany a určite dorazí aj pán Danko,” povedala.

22:22 S veľkým elánom a úsmevom prišiel Blaha, ktorý neskrýval svoj optimizmus a radosť z novinárov, ktorých prekvapil príchodom pešo z druhej strany davu. Prvá otázka znela, či ho novinári vôbec pustia a priateľským spôsobom sa snažil odpovedať na položené otázky.

22:21 V neveľkej centrále Dobrej voľby v priestoroch Korzo Cafe v Hoteli Carlton je celkom rušno. Tomáš Drucker sa po úvodnom príhovore prechádza pomedzi dav. Líder si trasie rukami s hosťami a rozdáva úsmevy. Pár hodín pred definitívnym výsledkom volieb sa zdá byť celý tím dobre naladený. Práve dorazila Zuzana Dolinková, na Luciu Kurilovskú sa stále čaká.

22:19 KDH: Alojz Hlina prišiel sám, bez manželky a detí. V Starej tržnici, kde je PS/Spolu, sa objavil aj režisér Peter Bebjak s partnerom výtvarníkom Andrejom Dúbravským.

22:16 SNS: Práve dorazil Anton Hrnko, ktorý predstúpil pred novinárov a zahlásil: “Neúspech neočakávam, práve naopak.” Prezradil, ako strávil volebný deň. “Vstal som skoro ráno a potom išiel voliť, bolo pol deviatej a následne ako každú sobotu už asi štyridsať rokov som išiel na stupavský trh. Potom som bol asi tri hodiny v prírode a dal si aj pivko,” povedal Hrnko a na otázku, komu ako prvému po výsledkoch volieb zatelefonuje, smutne poznamenal: “Nemám komu…”

Článok pokračuje pod fotografiou!

22:15 Markíza zverejnila výsledky exit pollu bez strán, podľa nich by bolo v parlamente 8 strán. Prvá strana získala 25,8 percenta hlasov, druhá 14,9 percenta, tretia formácia 9,7 percenta hlasov. Ďalšie strany by získali 8,3 percenta hlasov, ďalšia 7,8 percenta, potom 7,5; 6,5 a 5,1 percenta.

22:13 KDH: medzi novinárov prišiel Alojz Hlina a bol veľmi opatrný vo vyjadreniach. Chce sa dostať do parlamentu, ale nepovedal jasne, že verí, že sa dostanú. V Trnave stále prichádzajú davy, organizátori ľuďom merajú teplotu. Bezpečnosť pred koronavírusom.

22:11 Peter Žiga (SMer-SD) prišiel plný očakávaní a netrpezlivo sa čaká na príchod predsedu. Do centrály Smeru prišiel aj bývalý kandidát na prezidenta a youtuber Martin Daňo. Do PS/Spolu dorazil líder Spolu Miroslav Beblavý.

22:01 V strane Za ľudí sú všetci v gala, prišlo veľa ľudí, nechýba jedlo, pitie, someliér, nie je si kam sadnúť a na zemi sedia aj novinári.

22:00 Zástupcov médií nevítal Andrej Danko, ale ochrankári. Po vyšliapaní na tretie poschodie je pre novinárov malá miestnosť s pár stoličkami a stolmi. Nechýbalo však občerstvenie, ktoré pripomínalo aktuálnu situáciu strany. Horúca voda na prípravu čaju, káva, voda s pomarančmi a minerálka Fatra.

Zaujal však reklamný stojan SNS so straníckymi vecami. Nechýbal zapaľovač, perá, balóniky a hlavne lízatko. Do 22:00 sa do novinárskej miestnosti s press centrom neobjavil nikto z predstaviteľov strany.

Článok pokračuje pod galériou!

Atmosféra vo volebných centrálach
75
Galéria

21:57 V Trnave očakávajú „fullhouse“, približne 2 000 ľudí. Pripravuje sa plátno aj pódium. Vyzerá to na veľkú párty. Zatiaľ je ticho.

21:55 Atmosféra sa začína po hodinách čakania napĺňať aj vo volebnej centrále Smer- SD. Novinári sa snažia zachytiť prvých prichádzajúcich o 22:00.

21: 53 PS/Spolu: Pred chvíľou dorazili kandidáti Zora Jaurová, Dana Kleinert, Jozef Mihál rozdáva rozhovory. Novinári majú neobmedzený prístup. Žije to aj v SaS, živá kapela hrá pesničky Beatles.

21:52 V mestskej športovej hale v Trnave, kde na výsledky čaká OĽaNO, prebiehajú prípravy, do hlavného priestoru je zatiaľ vstup zakázaný. Novinári sa akreditujú, obsadzujú si miesta v horných radoch haly.

21:51 KDH: Medzi novinárov prišiel podpredseda hnutia Pavol Zajac, povedal, že KDH urobilo čo sa dalo a teraz mu už neostáva iné, ako čakať. Cíti sa ako pred štátnicami. Má pocit, že urobil maximum, ale aj tak nevie, ako to dopadne. Je však optimista.

21:47 Boris Kollár je už vo svojej volebnej centrále. Cez telefón sa spojil s Igorom Matovičom, s ktorým si navzájom poďakovali za slušnú kampaň a popriali veľa šťastia.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM