han Šport Ostatné športy

Nečakané vyjadrenie Sagana smerom k Tour de France: TIETO slová všetkých zaskočili! FOTO

Slovenský cyklista Peter Sagan neobhájil na Tour de France zelený dres a dokonca nevyhral ani jednu etapu. Vyjadril sa k tomu typicky po svojom.

Ilustračný obrázok k článku Nečakané vyjadrenie Sagana smerom k Tour de France: TIETO slová všetkých zaskočili! FOTO
7
Galéria

Sagan na 107. ročníku Tour de France nevyhral ani jednu etapu, čo bolo tiež jasným dôvodom k tomu, že ani neobhájil zelený dres.

Prvý raz nebol v zelenom

Bodovaciu súťaž nevyhral prvýkrát z ôsmich prípadov, keď prišiel do cieľa v Paríži, kde sa každý rok končí slávna Tour. Tridsaťročný slovenský cyklista nestačil na svojho bývalého spolujazdca Íra Sama Bennetta, ktorý si okrem cenného dresu odniesol aj dve etapové prvenstvá. „Všetko je v poriadku, Tour de France sa skončila a som rád, že som bol opäť až v Paríži,“ napísal Žilinčan na sociálnej sieti.

Typické žarty Tourminátora

Sagan Bennetta nezdolal v priamom súboji v dojazdoch etáp ani raz a po záverečnej etape Tour priznal, že je jeho súper lepší. „Čo mám na to povedať, je proste rýchlejší než ja,“ vyhlásil Peter v rozhovore pre RTVS. Neúspech v záverečnej etape i v boji o zelený dres však zobral športovo a s jemu vlastným humorom.

„Som v pohode. Mám menej povinností, nemusím ísť na pódium. Veľa ľudí si myslí, že určité veci sú samozrejmosť. Nie je to tak. O všetko treba bojovať,“ uviedol.

Chce byť so synom

Najbližšie sa Žilinčan predstaví na Giro d'Italia, čo znamená, že sa nezúčastní na MS v talianskej Imole, ktoré sa konajú od 24. do 27. septembra. Talianska veľká šou odštartuje 3. októbra. „Medzi Tour a Girom je trinásť dní. Myslím si, že kondíciu mám, teraz ide skôr o to, aby som sa zregeneroval po mentálnej stránke. Treba oddychovať, netreba ani veľmi trénovať a chcem si užiť pár dní so synom,“ dodal Sagan.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM