Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

NECHUTNÉ praktiky lovcov Ukrajiniek: Chcú z nich mať poslušné gazdinky, hlavne ŠTÍHLE!

Dopyt po zoznámení s Ukrajinkami prudko stúpa. Z požiadaviek niektorých mužov sa však zdá, že hľadajú skôr otrokyne než manželky.

Ilustračný obrázok k článku NECHUTNÉ praktiky lovcov Ukrajiniek: Chcú z nich mať poslušné gazdinky, hlavne ŠTÍHLE!
Zdroj: pixabay.com

Prílev ukrajinských utečencov do iných častí Európy neustáva. Pred vojnou najčastejšie unikajú ženy s deťmi. Len za uplynulý deň hraničnými priechodmi na Slovensko prešlo 3379 ľudí z Ukrajiny, z toho 902 mužov, 1776 žien a 701 detí.

Emancipovaná? Nie

Zvýšený počet ukrajinských žien v našich končinách dáva priestor „zoznamkovým špekulantom“. Prístup niektorých mužov je poburujúci. Zúfalé Ukrajinky na úteku vidia ako poslušné gazdinky a sexuálne objekty.

„Mladá žena, maximálne do 30 rokov, vyššia a rozhodne štíhlej postavy, dobrá kuchárka milujúca upratovanie a čistú domácnosť. Hlavne by nemala byť príliš emancipovaná (ako niektoré ženy) a musí mať pochopenie pre moju prácu či koníčky,“ stálo v jednej požiadavke na zoznamke. Obsah kontroverzného inzerátu prezradila pre portál idnes.cz majiteľka českých zoznamiek Date2K a Tvoje láska Kristýna Mertlová.

Mertlová potvrdila, že takýchto požiadaviek je po vypuknutí vojenského konfliktu na Ukrajine čoraz viac. Zároveň zdôraznila, že klientov s takýmito kritériami jej spoločnosť okamžite odmieta.

Stereotyp, že ukrajinské ženy sú zvyknuté byť len gazdinkami a manželkami, nedáva zmysel. Z vojnou zmietanej zeme k nám prichádzajú Ukrajinky najrôznejších profesií. Sú medzi nimi aj vysokopostavené vzdelané ženy.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Nielen u nás

Podobný trend spozorovali napríklad aj v Kanade. Ako upozornil portál CTV News Montreal, zoznamka s návzom Ukreine hlási po vypuknutí vojny dvoj až trojnásobný nárast záujmu o Ukrajinky. Na webe zoznamky sa píše: „Všetky krásne ruské a ukrajinské ženy, ktoré vidíte na našej zoznamke, prešli prísnym overovacím procesom, aby sa potvrdilo, že im ide úprimne o nadviazanie vzťahu.“

Zvláštna zoznamka klientom tiež vysvetľuje, že ženy pochádzajú zväčša z Charkova, Mariupola či Chersonu, teda z vojnou najviac zasiahnutých oblastí. Reálne sa ešte v Kanade nenachádzajú.

Sú evakuované buď na západe krajiny alebo do iných zemí, ako je Poľsko či Slovensko. Dá sa teda predpokladať, že ide o zúfalé ženy, ktoré prišli o svoje domovy a sú zraniteľné.

Ako uvádza idnes.cz, dopyt po zoznámení s Ukrajinkami prudko stúpol tiež v Číne, ale napríklad aj v susednom Poľsku. Tam dokonca vznikajú facebookové skupiny vytvorené na tento účel.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM