Zo zahraničia

Neďaleko poľských hraníc bolo počuť VÝBUCHY: Rusi zasiahli Ľvov, FOTO

Tri mohutné explózie bolo v sobotu počuť blízko mesta Ľvov na západe Ukrajiny. K explóziám došlo v čase návštevy amerického prezidenta Joea Bidena v susednom Poľsku.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko poľských hraníc bolo počuť VÝBUCHY: Rusi zasiahli Ľvov, FOTO
3
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Tri mohutné explózie bolo v sobotu počuť blízko mesta Ľvov na západe Ukrajiny. Nad okrajom mesta stúpal hustý čierny dym, uviedli tamojšie úrady. TASR správu prevzala od agentúry Reuters a stanice BBC.

Zranenia utrpelo najmenej päť ľudí.

Vzdušné útoky na najväčšie mesto v západnej časti Ukrajiny potvrdil na sociálnej sieti Telegram starosta Ľvova Andryj Sadovyj bez uvedenia ďalších podrobností s tým, že čaká na informácie od armády.

K explóziám došlo v čase návštevy amerického prezidenta Joea Bidena v susednom Poľsku. Úrady v Ľvove vyzvali miestnych obyvateľov, aby sa pred útokmi ukryli.

„Boli tu tri mohutné výbuchy, blízko Ľvova zo smeru na Kryvčici, v súčasnosti tam prebieha varovanie pred vzdušnými útokmi, takže zachovajte pokoj a ukryte sa,“ uviedol v príspevku na internete gubernátor Ľvovskej oblasti Maxym Kozytskyj s odvolaním sa na oblasť na východnom predmestí Ľvova.

Príčina výbuchov nebola bezprostredne jasná, pripomína Reuters.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Tri mohutné výbuchy otriasli oblasťou pri meste Ľvov
3
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM