Správy

Nepodceňujte aktuálne počasie: Intenzívne sneženie spôsobilo viaceré nehody, FOTO

Na cestách je maximálny počet policajtov, ktorí riadia premávku a pomáhajú vodičom. Úzko spolupracujú s cestármi a upozorňujú ich na komplikované úseky ciest.

Ilustračný obrázok k článku Nepodceňujte aktuálne počasie: Intenzívne sneženie spôsobilo viaceré nehody, FOTO
2
Galéria

Ľahko sa pri nich zranili štyri osoby. Informuje o tom Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti. Ako však dodala, očakáva omnoho väčší počet škodových udalostí.

K nehodám došlo v troch krajoch – Bratislavskom, Trnavskom a Košickom. Hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff informoval, že polícia od od 6.00 hod. do 16.00 hod. zaznamenala v Bratislavskom kraji celkovo 64 škodových udalostí a štyri dopravné nehody.

Denné svietenie nestačí

„Tie mali priamy súvis s poveternostnými podmienkami a situáciou v cestnej premávke,“ podotkol.

Polícia preto vyzýva vodičov na mimoriadnu opatrnosť.

„Je dôležité riadiť sa pokynmi policajtov. Apelujeme na vodičov, aby v dôsledku zníženej viditeľnosti použili stretávacie svetlá, prípadne hmlové svetlá, denné svietenie je nedostatočné,“ zdôrazňuje polícia.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Na cestách je maximálny počet policajtov, ktorí riadia premávku a pomáhajú vodičom. Úzko spolupracujú s cestármi a upozorňujú ich na komplikované úseky ciest, na ktorých ešte treba odhrnúť sneh, približuje polícia.

Prispôsobte rýchlosť

Zároveň opätovne upozorňuje vodičov, aby vplyv počasia nepodceňovali a v dostatočnej miere sa pripravili aj na nepredvídateľné situácie.

„Najmä, aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke, prispôsobili rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky,“ poznamenali policajti.

Objektívom: Počasie spôsobilo nehody, došlo aj ku kurióznej
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM