Rastislav Búgel Zo zahraničia

Nepríjemný INCIDENT vo vlaku známeho dopravcu: Cestujúcich dohrýzli PLOŠTICE

Vo vlaku smerujúcom na východné Slovensko cestujúcich dohrýzli ploštice.

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemný INCIDENT vo vlaku známeho dopravcu: Cestujúcich dohrýzli PLOŠTICE
Zdroj: Pexels.com

Cestujúcich vo vlaku známeho dopravcu RegioJet čakalo počas cesty z Prahy na východné Slovensko v závere minulého týždňa nepríjemné prekvapenie. Vlak zo stanice vyrazil o 21.52. Dvojica cestujúcich mala zakúpené lístky do ležadlového vozňa.

Nepríjemné parazity

"Zhasli sme, uložili sa na ležadlá a sledovali seriál. Zhruba po dvoch hodinách jazdy začala partnerku svrbieť ruka. Po rozsvietení sme si všimli, že má v oblasti paží a nôh veľké začervenané kúsance,“ povedal pre irozhlas.cz jeden z cestujúcich.

Dvojica zistila, že v lôžkovinách a čalúnení sú ploštice!

Po tomto odhalení sa cestujúci okamžite presunuli na iné miesto a informovali personál. Vojtech prezradil, že vlakvedúca im sľúbila, že spíše hlásenie.

„Tento prípad sme zaznamenali a v súčasnej dobe sa ním aktívne zaoberáme,“ povedala pre server PR manažérka spoločnosti RegioJet Alexandra Janoušek Kostřicová.

Vrátili im peniaze

V takýchto prípadoch spoločnosť ponúka cestujúcim kompenzáciu cestovného. „Kompenzácie sú prevádzané priamo na konto zákazníka vo forme kreditu, za ktorý je možné zakúpiť ďalší cestovný lístok alebo si kompenzáciu vyzdvihnúť v hotovosti na našej pobočke. V prípadoch, keď dôjde k zasiahnutiu cestujúcich, poskytujeme aj dodatočnú pomoc, vrátane pokrytia nákladov na dezinfekciu či dezinsekciu,“ dodala hovorkyňa.

Hoci dvojica skutočne dostala svoje peniaze späť, Vojtech považuje komunikáciu dopravcu za sklamanie. Tvrdí, že problém nahlásil písomne a aj pomocou informačnej linky. „Po tom, čo neprišla žiadna odpoveď a ani na sociálnych sieťach som nezaznamenal, že by na toto RegioJet upozornil, som opäť na linku zavolal 6. mája. Tu mi bolo iba povedané, že reklamácia bola odoslaná a je súčasťou štandardnej zákonnej tridsaťdňovej lehoty, ktorú má prepravca na vyjadrenie,“ povedal.

Dezinfekcia a dezinsekcia

„Vo vlakoch vykonávame pravidelnú dezinfekciu a dezinsekciu. Pokiaľ je výskyt nahlásený, prijímame okamžité opatrenia, vozidlo je odstavené a je vykonaná dezinfekcia a dezinsekcia mimo plánovaného harmonogramu," dodala Janoušek Kostřicová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM