Rastislav Búgel Kultúra

Fanúšikovia smútia: Zomrel herec z MEGA úspešného seriálu Hra o tróny

Filmový svet sa opäť ponoril do smútku. Naposledy vydýchol ďalší herec.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia smútia: Zomrel herec z MEGA úspešného seriálu Hra o tróny
Zdroj: Instagram.com/bendanielsss , Unsplash.com

Vo veku 74 rokov zomrel herec Ian Gelder. Známy bol napríklad stvárnením postavy Kevana Lannistera, mladšieho brata lorda Tywina, v celosvetovo populárnom seriáli Hra o tróny.

Smutné správy priniesol jeho manžel a herec Ben Daniels.

Podľahol rakovine

„S obrovským smútkom a srdcom zlomeným na milión kúskov vám musím oznámiť, že môj milovaný manžel a životný partner Ian Gelder, ktorému v decembri diagnostikovali rakovinu žlčových ciest, zomrel včera o 13.07,“ informoval v utorok (7. mája) Daniels, ktorý dodal, že po diagnostikovaní vážnej choroby jeho životnému partnerovi okamžite prestal so všetkou prácou, aby sa o neho mohol starať.

Išlo to prirýchlo

„Ani jeden z nás netušil, že to bude tak rýchlo. Bol mojou absolútnou oporou a už viac ako 30 rokov sme boli partneri. Keby sme neboli spolu, hovorili sme spolu každý deň. Bol to ten najláskavejší, najštedrejší a milujúci človek. Bol to úžasný herec. Úprimne neviem čo budem robiť bez neho po mojom boku,“ napísal užialený herec.

Daniels dodáva, že Ian Gelder chorobu zvládal statočne a nikdy sa neľutoval.

„Táto fotka vznikla počas Vianoc potom, čo som ho priviezol z nemocnice, a aj keď tam prežil najhoršie tri týždne, stále je vidieť, ako žiari jeho radosť a láska. Odpočívaj v pokoji,“ uzavrel herec slová plné bolesti.

Gelder sa napokon objavil až v piatich sériách seriálu Hra o tróny. Okrem toho si zahral vo viacerých filmoch a seriáloch.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM