han Šport Hokej

Hororový moment na hokeji: Mladík narazil do bránky a už nikdy nebude chodiť! FOTO

Mal celú kariéru pred sebou, ale stačil okamih a všetko je inak. Osemnásťročný nórsky hokejista Mats Hildisch je po náraze do konštrukcie bránky ochrnutý.

Ilustračný obrázok k článku Hororový moment na hokeji: Mladík narazil do bránky a už nikdy nebude chodiť! FOTO
3
Galéria

Smutný incident sa stal počas sobotného duelu nórskej juniorskej ligy medzi mužstvami Frisk Asker a Lørenskog. Obranca prvého menovaného tímu po strete s protihráčom v plnej rýchlosti a celou váhou napálil hlavou do bránky.

Tragické následky

V prvých sekundách si aktéri duelu mysleli, že išlo o pád, ktorých býva v hokeji neúrekom. Lenže, napokon sú následky hrozivé. Aj napriek tomu, že Matsa okamžite previezli do nemocnice Ulleval, kde sa podrobil operácii, bude mať trvale poškodenú miechu. Krutú diagnózu v pondelok potvrdil aj hráčov klub Frisk Asker.

„Nešlo o žiadnu zákernosť, ale o bežný zákrok. Mats mal jednoducho veľkú smolu,“ smutne sa vyjadril hráčov tréner Vidar Wold.

Prihovoril sa z nemocnice

Talentovaný hokejista, ktorý hral vlani na svetovom šampionáte do 18 rokov za reprezentáciu Nórska, zavesil na sociálnu sieť aktuálnu fotku z nemocničného lôžka.

„Ako iste viete, utrpel som vážne zranenie. Počas hokejového zápasu som si vážne poranil miechu. V pondelok ma presúvajú do rehabilitačného centra a som pripravený tvrdo bojovať, viac ako kedykoľvek predtým. Veľmi si vážim vaše povzbudzujúce správy,“ napísal Mats Hildisch na Instagram.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM